Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek a Művészek mennyir...

Szerintetek a Művészek mennyire Képmutatóak?

Figyelt kérdés

Képmutatóbbak mint a többi ember?

Függenek a rajongástól?

Képesek lennének csupán

AZÉRT MEGJÁTSZANI MAGUKAT,

hogy legyen közönségük?

2011. máj. 28. 21:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Képzőművészeket ismerek. Szerintem egyszerűen sokfélék. Vannak nagyképűek és vannak önbizalom-hiányosok, vannak önzők és vannak önfeláldozók, vannak törtetők és vannak csendesek. Biztos, hogy a művészek valahol érzékenyebbek, mint a "civilek", de hát ez a dolguk. És egy adag exhibicionizmus is kell, különben marad a fióknak alkotás és csendben éhenhalás.

De hogy általánosan képmutatók lennének, ezt így sztem nem lehet kijelenteni.

Ha a művészetben őszintétlen, az rossz művet szül. De van ilyen elég - gyávaságból, szeretetre-, hírnévre-, megfelelni vágyásból. Hiszen a művészet (bár nem minden irányzata) arról szól általában, hogy nagy sóhajjal kirakod azt, ami belül van a "placcra". Persze hogy rossz hát, ha ez akárkinek is nem tetszik.

Ha az emberi kapcsolatokra gondoltál - hát ott elég sok nem-művészt ismerek, aki sokkal megjátszósabbak és drámázósabbak. A művészek azt látom, inkább naivabbak és sebezhetőbbek, persze ez sem igaz mindenkire.

Vagy olyasvalakikre gondoltál, mint Dali vagy Warhol, akik a "marketing" miatt rátettek egy lapáttal a különcségeikre? Hát őket nem ismertem személyesen :) de valszeg náluk benne lehetett az is, hogy iróniával pont ezt az általánosítást lovagolják meg.

2011. máj. 31. 04:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Jó ez a szójáték.

A kép-mutató festő vagy ilyesmi.

2011. jún. 3. 00:03
 13/13 anonim ***** válasza:

Tetszett ez a mondat:

"Biztos, hogy a művészek valahol érzékenyebbek, mint a "civilek", de hát ez a dolguk. "

na most jövök én: én művész vagyok, és nem hiszem, hogy képmutató lennék, legalábbis, nagyon nem örülnék neki, ha egyszer vhogy külső szemmel látnám magam, és erre jutnék. van abban vmi, amit utolsó előtti írt: kell az exhibicionizmus, különben csak magának mer alkotni, én ezzel küzdök, de a művészetért - elhatároztam - merek majd bátor lenni.

Amúgy ez a rajongás dolog nem így működik. ott volt Ady Endre a mégis-morállal: mindenki mondta, miben rossz, nem értik a művészetét, ő pedig felülemelkedett ezen, nem alkotott úgy, ahogy mások. Én magam utálom Ady verseit, és most, hogy ezt megmondtam, förtelmes vagyok, mert muszáj szeretni mindenkit, aki nagyon elismert, de nekem egyszerűen nem jön be. Viszont elismerem a tudását, és tisztelettel adózom felé.

Én egyébként értem, mire gondolsz, sokan azt hiszem nem akarják itt a hozzászólók megérteni. Azokra a művészekre, akik felvesznek egy sálat, vagy hülye alakú szakállt növesztenek, úgy tartják a kezüket, hogy az milyen menő legyen... Na, róluk nem tudok mit gondolni. lehet, hogy tehetségesek, de nem tartom az ilyet igazi...művésznek... vagy nem is tudom.

2011. nov. 20. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!