15 évesen érdemes lenne elkezdeni zongorázni vagy valamilyen más hangszeren játszani, vagy már túl késő?
dehogy késő: )
sose késő...
én 2 hangszeren tudok játszani és még szeretnék.
14L
Valóban csatlakozom az előttem szólók egyikéhez.--jómagam
szolfézst már 4.osztályos koromban kezdetem majd billentyű híjján gitár szakon csiszolgattam a zenei ismereteimet sikerült az átkosban A.2kategórát megszereznem és közben nyomtuk a rock ad rollt 40. évesen "kiöregedettnek éreztem magam, és ekkor kezdtem billentyűzni némi magántanári segítséggel.Jelenleg egy szaxissal nyomjuk a részemről eszméletlen /szar/ mulatóst lakodalmak és más rendezvényeken.--utálom de jól fizető munka. EZÉRT CSATLAKOZOM AZ ELŐTTEMSZÓLÓKHOZ:SOHA NEM KÉSŐ!!!!!!!UCSÍTYSZJA UCSÍTYSZJA GAVARÍT LENIN!!!!!!!
--CSINÁLD MERT SOHA NEM KÉSŐ MÉG AKKOR IS HA CSUPÁN A BARÁTI KÖR ÉS ÖNMAGADNAK JÁTSZOL!!--SOK SIKERT!!!ÜDV A FEDÉLZETEN!!
Zongorázni sosem késő,ha van némi tehetséged! Tudnám ajánlani a húros hangszereket, de ezekhez többet kel tudni!
Legegyszerűbb a CITERA, ezt bármikor el lehet kezdeni, csak egy kis hallás kell hozzá!A hegedűt egyáltalán nem javaslom arra születni kell, és már az óvodában is gyakorolni kell!
Sziasztok!
Sosem játszottam hangszeren,ezért nem tűnhet hitelesnek a hozzászólásom,de úgy gondolom,hogy idővel az ember teste el kezd öregedni és alkalmazkodni az életvitelhez!Ezzel csak azt akarom mondani,hogy aki nem használja a kezét folyamatosan ilyen finom mozgásra,annak idővel nem fognak már úgy mozogni az ujjai,mint,ahogyan azt egy billentyűs hangszer használatánál elvárnánk,de persze a kérdező esetében erről nincs szó,szerintem simán lehet fejlődni abban a korban még!
De egy 40 éves,aki pl. egész addigi életében fizikai munkát végzett vagy testedzéssel foglalkozott,nem hinném,hogy képes lenne gyors ujj mozgás végrehajtására még gyakorlással sem! Fizikailag képtelen rá!
üdv.
Természetesen el lehet kezdeni. Miért ne lehetne? :D Én tizenegy évesen kezdtem el hangszeren játszani, és most tizenhét évesen már a harmadikon tanulok (gitár). A zongora nagyon jó hangszer, én konkrétan imádom. Csak nagyon elkötelezettnek kell lenni, mert nem könnyű a két kéz munkájának összehangolása, hogy ütemben is tökéletes legyen. Most a gitárral ismerkedem, konkrétan még jópár évnyi szolfézstudással sem könnyű, de ha tanultál már valamilyen hangszeren, kissé megkönnyíti a tanulást.
Sok sikert. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!