A mai fiatalok miért nem foglalkoznak az irodalommal?
Az iskolai kötelező olvasmányok sikeresen megutáltatják a könyveket.Kötelező olvasni.
Aki szeret olvasni, az nem ezért, hanem ennek ellenére.
Én, ha van időm kiolvasok egy nap alatt egy könyvet, bár nem szeretem a könyvtárakat, megvenni meg költséges, szóval most ritkábban olvasok. Novellákat szoktam neten, de ha lehet a nyomtatott irodalmat választom. Én is szoktam írni, elég széles az érdeklődésem.
14/f
Nos...
Ahhoz írjon valaki, tehetség kell, ambíció... ezen ne akadj fent. Ez a kor az, amikor az sokan nekiállnak verset, novellákat írni, de inkább nem mondom, hogy mi lesz belőle.
Az olvasást viszont én sem értem. Amióta az eszemet tudom, azóta folyton olvasok, nálunk is cikinek tartják ezt.
Viszont !!! Azt azért megjegyezném, hogy a kötelezőkkel remekül elveszik a kedvüket az olvasástól. Én több száz könyvet kiolvastam eddig, de Jókai könyvet, A kisherceget akkor sem olvasnám újra, ha pisztolyt fognának a fejemhez. Sőt... a Kőszívű ember fiait még be sem fejeztem, ott porosodik már van 3 éve a polcon. Nekünk még a tanár is megmondta, hogy az unalmas részeket lapozzuk át és hogy nem ilyen könyveket kéne kötelezőknek adni. ( mondjuk rengeteg jó van, ami tetszett: Tartuffe, Antigoné, Rómeó és Júlia, Pál utcai fiúk, Légy jó mindhalálig)
Egyetértek.
Szia!
Nyugi, még vannak olyan fiatalok, akik szeretnek olvasni, nagyon! Én is közéjük tartozom...:)
Sőt...Én verseket is írok.
Hidd el, van még pár->(sajnos pár) olyan fiatal, aki szereti az irodalmat :)
15/L
Nem a kötelezőkkel van a baj. Az iskolában nem megszerettetni akarják az olvasást, hanem megtanítani az alapműveltségre. Megszerettetni a szülőknek kell, az ő hibájuk, hogy nem foglalkoznak a gyerekkel.
Az általános alsó kötelező olvasmányok egyébként teljesen megfelelnek egy annyi idős gyereknek (akkor kell megszeretni olvasni), nekem pl. a Tüskevár mai napig nagy kedvencem, de A Pál utcai fiúk is nagyon jó könyv volt.
Én a Szent Péter esernyőjét és a Légy jó mindhaláligot szerettem nagyon :D
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!