Mitől lesz valaki MŰVÉSZ?
szerintem az a művész, aki magasabb szinten műveli a egy bizonyos művészeti ágat, mint a többi társa.
pl. színészek, zenészek közül sem tartok mindenkit művésznek.
és számomra az a művész, akit annak kikiáltanak.
nyilván a szakma, nem pedig az utca közönsége, hiszen én nem tudnám megítélni egy szobrász, építőművész, festő tevékenységét, hiszen nem értek ezekhez.
egy-egy művészeti ág tanárai, professzorai viszont igen, tehát akire ők rámondják, hogy igen, ez az ember művész, azzal én nem fogok vitatkozni, én is elismerem a tudását, még ha nem is tetszenek a munkái.
az önjelölt "művészeket" pedig nem tartom annak.
aki tehetséges, azt fel is fedezik, ha megmutatja magát a hozzáértőknek.
Utolsó eltti!
Mit jelent az, hogy önjelölt művészet?
előző:
önjelölt művész: akik művésznek képzelik magukat, de egyáltalán nem így van. pl. olyan énekesek, akik néha hamisan énekelnek.
vannak a befutottak között is ilyenek, a lemezen tisztán énekel, mert a technika vagy mások segítségével kijavítják, élőben meg elég gáz.
ezért írtam az elején, hogy nem tartok mindenkit annak, akit a közvélemény annak tart.
Utolsó!
Köszönöm szépen!
Manapság sokan már csak azért sztárolják az embereket, mert kifogytak az ötletekből, és mindig kell az új a társadalomnak!
Szerintem azok az igazi művészek, akik mint már mondták képesek újat alkotni, olyan dolgokat adni nekünk, ami megszépíti a környezetünket, az életünket, több lesz tőle a világ. Nem feltétlenül kell egy művésznek híresnek lennie, családi, baráti körben is lehet sokat adni.
Sőt az talán még meghittebb, még egyedibb, személyesebb!
Ez ugyan csak saját vélemény, de szerintem a nagy művészek, akik már óriási művésszé vannak kiáltva, egy idő után elveszítik a művészetük iránti szeretetet, már csak azért csinálják, hogy az embereknek megfeleljen.
(például a hollywoodi színészek, énekesek, de nem is kell addig enni, Magyarországon is találunk jó párat)
Ismétlem, ezt ÉN gondolom így, nem leszólni miatta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!