Miben merül ki, ha egy kép giccses? Mutatnátok példát giccsesre és nem giccsesre?
Pl ez. Fotónak is nagyon rossz, kompozíció is, a szinek förtelmesek, de a leggiccsesebb a téma.
azon műalkotások gyűjtőfogalma, amelyek hazug, illúziókra épülő elképzeléseket táplálnak az ember és a társadalmi valóság viszonyáról, az ember osztályhelyzetéről és személyiségének jellegéről, hozzáillő sorsáról. A művészeten kívüli művészeti-esztétikai szférákban ízléstelenül dekoratív vagy édeskésen idillikus, gyakran bárgyú humorral megalkotott mű, illetve kontár vásári portéka - mondja a lexikon.
na ez tipikusan giccs
"illúziókra épülő elképzeléseket táplálnak az ember és a társadalmi valóság viszonyáról, az ember osztályhelyzetéről"
Az ember osztályhelyzetéről - ez a kifejezés jó régről maradt benne...
Giccs egyébként általában az, ami művészetnek mutatja magát, de nem az. És mivel a művészet alatt nem mindenki teljesen ugyanazt érti, ezért giccs alatt sem.
Valahol egy kicsit a közhelyességgel rokon.
"Az ember osztályhelyzetéről - ez a kifejezés jó régről maradt benne..."
Attól még igaz.
"Te rajzoltad a képet? Ha ezzel foglakozol hogy-hogy nem látod meg a giccset? Pályaválasztás előtt állsz? A giccsfestők is jól meg tudnak élni, ugyanis legalább olyan arányú dilettáns van a "művészvilágban" mint a műkedvelők között."
Nem mondtam, hogy nem látom a giccset, képzeld, látom. De vajon más hogyan látja? Kérlek, fejtsd ki bővebben, mi a giccs a rajzomban, én tudom, de nem akarlak befolyásolni.
"A giccs mint áru, a kulturálatlanság mindenkor jelenlevő talaján árulja önmagát. A giccs áru akar lenni, devalválódik, ezzel szemben a művészet a kultúra hozadéka és értéket teremt, amelyből a társadalom egésze profitál. A valódi érték nem devalválódik. A művészet is lehet áru, de ha nem lenne az, attól még a műalkotás mű lenne. A giccs, ha nem lenne áru, éppen a lényegét veszítené el."
Wikipédia
Sztem ebben benne van a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!