Mi a véleményed azokról, akik tök élethűen le tudnak másolni egy fényképet, de fejből (vagy modellről) nem biztos, hogy meg tudnak rajzolni egy portrét?
Első lépésnek tökéletes. Van egy elmélet mely szerint három lépés megtétele után válhatsz művésszé
1.- lemásolod a valóságot tökéletessen
2.- változtattsz rajta, stilizáliod, vagy vmilyen stilus szerint utánzod
3.- kialakítod saját művészi stílusod
az nem igazi művész aki csak azért rajzol non-figuratív ábrákat mert csak azt tud hanem mert azzal fejezi ki magát.
Na ez vagyok én :)
Fényképről élethűen le tudom rajzolni az alanyt, de élő modellel, és fejből ez nem nagyon menne.
Egyrészt, mert a fényképen közelről meg tudom nézni, hogy helyezkednek el a ráncok, miképp fénylik a szembogár - élőben nem hiszem, hogy értékelnék, ha jól belemásznék valakinek az arcába, méghozzá órákon keresztül.
És bevallom, csalni is szoktam: a fej körvonalának néhány pontját általában lemérem vonalzóval., ugyanis az aránnyal gondjaim vannak. De mivel nem művésznek készülök, teszem, amit tudok :)
Én is fényképről másolok. 1 éve rajzolok, gondoltam kezdetnek jó, de most már tovább kéne lépnem.
Csendéleteket nem igazán szeretek rajzolni, modellem meg nincs.
Az a gondom a nem képről rajzolással, hogy egy idő után másak lesznek a fényviszonyok, elmozdul amit rajzolok stb., ezért összeszoktam csapni (nekem az is 3-4 óra, és persze nem olyan úgy, mint a képről rajzolt.
De képről tényleg tudok. Legalább pénzt is keresek vele.
Persze jó lenne lemenni nyáron a Balatonhoz, és ott élőben rajzolni. Talán majd pár év múlva.
Én fényképről szoktam festeni valami egészen mást, mert mindig átalakítom olyanra, amilyennek látni szeretném.
Nem bírom ki hogy tökugyanazt rajzoljam. Az unalmas lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!