Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit vegyek festéshez?

Mit vegyek festéshez?

Figyelt kérdés

Régebben csak rajzoltam, sima papírra, grafitceruzával, színezés nélkül.

De a munkám miatt mostanában rákényszerültem, hogy több, mint tíz év kihagyás után ismét belekezdjek, és nagyon jó ment. Sokkal szebb lett, amit most csináltam, mert minden szépen meg tudtam rajzolni sima fára, és ki is festettem őket vékony ecsettel.

Nem akarok fát használni, mert csak szebb lenne vászonra, vagy ilyesmire, ami nem foglal sok helyet, és nem dög nehéz, de nem tudom, hogy milyet érdemes.

Tudnom kellene, hogy érdemes-e minőségi vászont venni, vagy elég olcsóbbat, vagy hogy muszáj-e egyáltalán vászont vennem, mert eddig papírt használtam, de már festeni is akarok, és a papírra nem lenne jó ugyebár...

Jó lenne azt is tudni, hogy milyen festéket vegyek hozzá, mert biztos van jobb és rosszabb párosítás is az alapanyaggal.

Előre is köszönöm.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

ma 02:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Boldog karácsonyt neked is!

Első körben ezt:

[link]

aztán ezt:

[link]

Aztán ha már döntöttél, milyen technikával, mekkora méretben és kb. mit is akarsz festeni, térjünk vissza a kérdésre.

ma 10:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Milyen stílusban és technikával akarsz dolgozni?

A festés témakör is tág fogalom, mint a fémmel való alkotás témaköre.

Adott célokhoz adott technikák, alapanyagok kellenek.

Lásd : homoköntés, ékszerészeti viasz technikák stb.

Festésnél se mindegy hogy akvarel (a sima kis tégelyes festéktől az akvarel cerucáig), akrill, festékszórók, uv festékek, ah... Sok jó és érdekesség van.

ma 10:46
 3/3 A kérdező kommentje:

Először festettem életemben, és meglepett, hogy milyen jól ment. Csak fára festettem eddig, szóval az anyagokkal és festékekkel még kísérleteznem kell majd. Egyelőre nem tudok többet, ezért is kérdeztem.

A realisztikus rajzokat hanyagoltam inkább, de egy hónap után már jobban ment minden, amit csináltam. Lehet, hogy menne az is idővel, de most még nem gondolkodom ilyesmiben. Nem akarok emberméretűt, vagy ilyesmit, csak fél métertől egy méterig terjedően kb.

ma 13:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!