Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Elrontottam a szavalást. Hogy...

Elrontottam a szavalást. Hogy birkózzak meg vele?

Figyelt kérdés
Minden jól ment, de az utolsó előtti versszak előtt kizökkentett a közönségből érkező hangos nevetés és leblokkoltam, elfelejtettem a szövegem. Pár pillanatig teljesen csend volt, számomra örökkévalóságnak tűnt. Utána úgy tettem, mintha direkt tartottam volna szünetet és kihagytam azt a versszakot. Eddig az ilyesmi nem zökkentett ki, nem először szavalok, ötletem sincs most mi történhetett. Mióta ez ma megtörtént egyszerűen nem tudom elfelejteni, rettenetesen csalódtam magamban és úgy érzem mindenki más is. Egyfolytában szorongva érzem magam, hatalmas nyomást érzek a mellkasomban. Hogy kellene ezzel megbírkóznom? Ha valaki járt már így, hogy lendült túl rajta ?
dec. 20. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ohh, idővel átalakul ez a kínos élmény egy sztoriva. Én is verset mondtam a temlomban. 14 éves voltam... Aztán... Az előttem álló lány fehér pulóveren meglattam egy bogarat, és belezavarodtam a versbe, ráadásul ahogy felcsereltem a sorokat, olyan bődületes hülyeségeket mondtam, hogy kitört a nevetés.

De szerencsére én is elnevettem magam és egyszerűen azonnal atugrottam a következő versszakra. Utána azért megtapsoltak, de a tiszteletes azóta is emlegeti, ha találkozunk.

Ne félj, nem dőlt össze a világ, ez nem egy nagy dolog ám. 🙂

dec. 20. 20:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Történt már hasonló velem is kb pár nap múlva már senki sem beszélt róla. Te még szerencsésebb vagy mert itt vannak az ünnepek legközelebb jövőre lesz együtt a közösség amire már senkit sem fog érdekelni.
dec. 20. 22:47
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező! Úgy birkózz meg a sztorival, ahogy eddigi életedben tapasztalt negatív élményekkel. Van egy -remélhetőleg- működő megküzdési stratégiád ebben a dologban. Ha a pszich. eszközkészleted ezt a megküzdési stratégiát nem tartalmazza, fordulj bátran szakemberhez.

UI. a te életedben ennek a negatív sztorinak van érvényessége, a közönség tagja nem fognak emlékezni rá egy hét múlva. Rajtad múlok, h őrizgeted-e ezt az élményt, v hagyod, h elsodorja az idő.

dec. 21. 09:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bele kell jönni, mint minden másba. Minél többett kell csinálni közönség előtt, ha tényleg szeretnéd.
dec. 21. 11:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki, mindenki volt kezdő..
dec. 21. 11:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Még a színészi körökben a tapasztaltakkal is megesik.

El kell ismerni "igen, hibáztam", megtetted azt, amit tudtál ezesetben szünetnek adtad be és mondtad tovább.

Vagyis a hiba ellenére megtettél mindent.

A legtöbb ember igazából azzal nem tud megbírkózni, hogy hibázott s fel tudja vállalni azt első sorban önmagának, másod sorban a kivülállóknak.

Ha beépíted a mindennapjaidba ezt a fajta hiba elfogadást s annak felvállalását "igen, hibáztam. Ez van. Ettől függetlenül helyrehozom vagy kihozom a legjobbat belőle."

Szimpla mentalitás kérdése.

Nem a világ vége.

Ugyanis te magad állítod be annak fejben, egy amolyan önostorozó blokk a fejben.

Fel kell ismerni s rendbe tenni fejben. Nincs értelme ez miatt egy felesleges stresszt, önmarcangolást cipelni.

Ezt az időt, energiát fordítsd hasznosabb dolgokra, amik előre visznek a blokk helyett.

dec. 26. 12:08
 7/7 anonim válasza:
Mások is rontanak, legközelebb jobban sikerül. Vannak énekesek is, akik néha hamisan énekelnek, mégis a mai napig fellépnek. Garamvölgyi Eperke is nyilatkozott, hogy volt énekes bakija, mégsem történt semmi. (Szilágyi István színművész révén ismerheted) vagy Jana Shabes yutuber videót készített erről, hogy volt, hogy a közönség is hazament, mégsincs semmi. Egyszer meg élőben láttam valakit, aki egy könyvtárban bénázott a szavalással. Tóth Zsoltnak hívták, nemtudom szaval-e még azóta.
tegnap 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!