Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Csak szerintem fura, amikor...

Csak szerintem fura, amikor valaki számfestőkből csinál kiállítást?

Figyelt kérdés
Az lényegében egy kifestő, kifestőből kiállítás?
dec. 15. 21:28
 1/7 Metionin ***** válasza:
78%
Szerintem is fura, nem is tudtam, hogy van ilyen.
dec. 15. 22:51
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
Művészi értéke tuti, nincs. Nem is értem, miért vannak ennyien rákattanva. Nem kell hozzá semmilyen kreativitás.
dec. 16. 00:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Benne vagyok pár ilyen csoportban és rendszeresen teszi ki egy-két idősebb hölgy, hogy számfestőkből lett kiállítása. Én is imádok számfestőzni, de eszembe se jutna, hogy kiállítassam. Csalásnak érezném
dec. 16. 05:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Fura, de ha úgy kommunikálják le, hogy a kiállítás számfestett festményekből áll, akkor nem csalás. Egyébként némely számozásos "festményt" több idő megfesteni mint egy hagyományos festményt, meg elég nagy kézügyesség kell hozz. Igaz kreativitás semmi, művészi érzék, fantázia se, de bárki rendezhet kiállítást, akik puzzle képet raknak ki, azok is. Nem védeni akarom őket, mert amatőr festőként, addig kissé lenéztem ezt a dolgot, amíg tesómék el nem kezdtek egy ilyet festeni. Elég bonyolultnak látszott, és több hétig csinálták. Tesóm is majdnem feladta, pedig műkörmösnek tanult, és náluk fontos a jó szem, és kézügyesség. A párja fejezte be. Igaz, közelről látszik, hogy nem egy csoda, de messziről elég jól mutat.
dec. 16. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindent ki lehet állítani és ha meg van jelölve, hogy nem saját ötlet, nem is csalás. Gondolom valami művházban, nem a szépművészetiben van az említett hölgy munkája.

A számfestőt is meg lehet úgy csinálni, hogy igazi festménynek hasson (bár kicsit el kell térni az előrenyomott mintától és jobban kidolgozni a színátmeneteket). Elég sok munka, ha precíz és szép, jó kézügyesség kell hozzá, lehet büszke a végeredményre. Hímzés kiállítás is van, pedig az sem kreatív, mintát követsz ugyanúgy.

dec. 16. 12:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy falra ragasztott banán 6 millió dollárért kelt el alkotásként.

Legalább lefoglalják magukat a boomerek és nem addig se csinálnak bajt.

Minden pozitív.

dec. 16. 13:52
 7/7 anonim válasza:
Kinek mi, viszont a számfestés nem művészet.
tegnapelőtt 10:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!