Miért mosódik el az akril festék amikor lelakkozom?
Figyelt kérdés
Egyszerű Aldis akril festéket használok, illetve akril filcet. Bőven megszárad a festék, volt hogy csak egy héttel később lakkoztam, és ahogy kenem fel a lakkot elmosódik a festék, főleg a fekete színű. Pentart, glossy varnish lakkot használok (víz bázisú).szept. 14. 11:49
1/6 anonim válasza:
Az Aldi alapvetően nem művészellátó, szóval a sajátmárkás festékeiben nem bíznék. De az is lehet, hogy csak a lakkal nem kompatibilis.
Próbáld ki a Pentart festékeit, nálam azokkal még nem volt probléma.
2/6 anonim válasza:
Gyengébb minőségű festékeknek csak a felülete szárad meg gyorsan. Ha lakkozásnál ez a felszíni vékony réteg elcsúszkál, akkor az alul levő, nem megkeményedett festék szétkenődik.
3/6 anonim válasza:
Mennyit vártál, mielőtt lakkozni kezdted? Ha vastagabb rétegben festettél, kellhet neki pár hét, hogy teljesen megszáradjon. Én spray formájú lakkot használok, lidlis festéken, azzal semmi baj nem volt eddig.
4/6 A kérdező kommentje:
Vártam egy hetet is valamelyiknél, de akkor megpróbálkozok egy kis több idővel :)
Egyébként falapra festek, lehet az is probléma.
A spray-nek mi a márkája?
szept. 17. 18:40
5/6 anonim válasza:
Gerstaecker sajátmárkás, semmi fancy. A Gerstaecker egy művészellátó-lánc, több üzlete van Ny-Európában (én Bécsben élek), de az online felület webshopként funkcionál, ha gondolod, próbáld meg, hogy szállítanak-e Magyarországra. Érdemes több mindent rendelni, mert nagyon magas postaköltséggel dolgoznak. Azelőtt amúgy marabu márkájú univerzális lakksprayt használtam, azzal sem volt semmi gondom. Azt az amazonról rendeltem a lockdown idején.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)
szept. 18. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!