23 éves vagyok, gyermekkorom óta járok színházba. A szüleim vittek el és megmaradt szokásomnak most is. Az utóbbi időben elkezdtem azon gondolkodni, hogy jó dolog-e, hasznos-e? Persze értem, hogy élőben nézhetem végig a darabot, majd utána megünnepeljük a színészeket, de ez elég drága dolog és egy mozihoz képest lepusztult állapotban van a színház és mennyivel drágább. Szeretném ezért kérdezni, hogy ti miért szerettek vagy éppen miért nem szerettek színházba járni? Mi a jó a színművészetben?
2010. nov. 3. 06:28
1/9 anonim válasza:
na igen, ez a színészkedősdi olyan mint a néptánc, azaz annak érdekes, aki csinálja, ott jól érzi magát, stb, de nézni már kevésbé élvezetes nagyrészt
úgyhogy ennyi a jó a színművészetben, hogy pár magát tehetségesnek tartó művészlélek ki tudja élni vágyait és ettől egyensúlyozottabbnak érzi az életét, de más nem nagyon
(tudom hude bunkó vagyok ..... )
2010. nov. 3. 07:47
2/9 anonim válasza:
Nekem tetszik a színházak atmoszférája.
2010. nov. 3. 08:26
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Az elsőnek írom: nem vagy bunkó, ugyanez jutott eszembe nekem is. Végső soron mit is keresek ott? A moziban a töredékét fizetem és jobbak a körülmények.
Másodiknak: az atmoszférája valóban érzékelhető, de ez kezd kevés lenni nekem. Az is zavar, hogy a színészek egyre többször káromkodnak, amire nekem nincs szükségem, elrontja az atmoszférát. Ezt sem értem, hogy mire jó. Mármint a káromkodás.
2010. nov. 3. 19:19
4/9 anonim válasza:
Az első válaszolóval nagyon egyetértek, azzal az eretnek hozzátoldással, hogy nem tartom indokoltnak azt, hogy közpénzből "valósítsa meg magát" jó néhány, másra nem alkalmas pojáca. Vagy valósítsa meg magát -ha olyan nagyon azt akarja- ingyen!
2010. nov. 3. 22:09
5/9 anonim válasza:
Én "színész" vagyok, ezalatt azt értem, három éve járok színházba mint szereplő.
Először én csak úgy néztem az előadásokat, hogy érdekesek, hogy énekelnek, táncolnak, stb...
De most már (igaz, nem nagyon nézek előadást azóta, hogy színészkedek, de) kicsit tapasztaltabb szemmel nézve az előadások még élvezhetőbbek.
2010. nov. 4. 12:49
6/9 anonim válasza:
Amúgy, tizenegy vagyok, ezt lefelejtettem.
2010. nov. 4. 12:50
7/9 anonim válasza:
Ha megnézel egy jó színdarabot egy jó rendezővel és jó színészekkel, azonnal rájössz.
2010. nov. 12. 17:09
8/9 anonim válasza:
Kicsit késve írok, de mivel nagy színház-mániás vagyok muszáj írnom. :) Én egyrészt szeretem a kicsit régebbi hangulatú dolgokat, tehát mondjuk egy mai film helyett szívesebben nézek egy Anna Kareninát vagy Rómeó és Júliát. Tény, hogy a mozi olcsóbb, de szerintem a minőség kicsit alacsonyabban van. Nagyon sok mai film van, aminek egyszerűen nincs története, semmit mondó. De a színházban még nem találkoztam olyan darabbal, amit ne lehetett volna végigülni. :) Lepusztult alatt nem tudom mit értesz, szerintem ugyanolyan állapotban van, legalábbis ahol én eddig jártam. A filmekben minden meg van csinálva, akárhányszor újra vehetik, a színészeknek, mármint a színházba sokkal nehezebb feladatuk van, hisz nem lehet újravenni, valahogy el kell rejteni a hibát. Valamint közvetlenebb a színház, utána látod, ahogy a színész kibújik a szerepből és mennyire örül, hogy örömet tudott okozni. És én imádok a színészekkel beszélgetni az előadás után. :)))
2011. márc. 10. 17:43
9/9 anonim válasza:
Ha megnézel egy jó darabot szerintem utána az egész színház a hatalmába kerít!Te is ugyanúgy szerepelni akarsz benne és nagyon élvezed.Én nagyon szeretek színészkedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!