Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Kikre mondjak azt, hogy...

Kikre mondjak azt, hogy tudnak rajzolni es van tehetseguk?

Figyelt kérdés

Aki ugy rajzol, pl elotte van egy foto pl egy Salvador Dalis, Picasso kep es letudja masolni ugyanugy, ahogy elotte van?

Vagy azokra mondjak, akik latatlanban rajolnak meg barmit?

Masolni barki tud?

szept. 2. 07:12
 1/3 anonim válasza:
Én olyanokra használom, akik élethűen tudnak rajzolni. Vannak ismerőseim, akiknek úgy néz ki a rajza, mintha nyomtatták volna. Szerintem nem számít, hogy elétett kép alapján rajzol-e, mert még ha úgy is rajzol, hatalmas kézügyesség kell (talán még nagyobb mintha csak fejből rajzolnának) ahhoz, hogy pontosan úgy adják vissza mint ahogy a képen van. Míg a fejből rajzolásnál belefér az, hogy ha valaki mondjuk szemet nem jól tud rajzolni, akkor azt megkerüli azzal, hogy mondjuk háttal rajzol le egy szereplőt, a képnél neg van szabva pontosan, hogy kell kinéznie
szept. 2. 10:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Fényképet vagy festményt hűen másolni egészen más képesség, mint saját alkotásokat létrehozni, és modell (3D) alapján rajzolni is egészen más. Mindegyikhez kell tehetség, megfigyelőkészség, sok-sok gyakorlás, de más műfaj.

Lehet, hogy az 1-es ismerőse pixelre pontosan lemásol egy fényképet, de egy asztalra kirakott csendéletet nem tud élethűen visszaadni a papíron. Megint más lehet, hogy csodás képeket fest élő modellről, de ha megfeszül sem tud egy fényképet tökéletesen lemásolni. Aztán olyan is van, aki szuper csendélet-kompozíciókat tud akár fejből, akár modellről, de egy épkézláb portrét az istennek sem, és vice versa. Mindenki más, más képességekkel. Nagyon ritka az, ha valaki mindent is tud, ugyanolyan magas szinten. A régi mesterek sem tudtak mindent, talán Leonardo utoljára. Rubensről konkrétan tudjuk, hogy hatalmas műhelye volt, és sokszor csak a vázlatot, vagy a fő figura arcát festette személyesen, minden mást kiadott olyanoknak, akiknek ahhoz volt tehetségük/képességük (tájkép a háttérbe, drapéria, fémes csillogó tárgyak, csendélet, stb).

Amúgy ne hidd, hogy olyan könnyű egy kubista vagy akár absztrakt képet lemásolni, ha nem tud az agyad olyan mértékben elvonatkoztatni és teljesen absztrakt módon gondolkodni, akkor nem fog menni. Nekem például csak a "majdnem pontos, de még pont hihető" fajta realizmus megy. Kell a modell vagy a fénykép, de nem lesz pontos 1:1 másolat, viszont absztrakt sem. Lehet gyerekes, ha fejből rajzolok, biztosan az, eladni sem lehet, de nem is azért csinálom. A kollégáim, barátaim, családtagjaim örülnek neki, tetszik nekik, szoktak dicsérni, hogy ügyes vagyok, vagy akár tehetséges. Galériában sose fognak lógni, de engem ez is boldoggá tesz, hogy értékelik a munkát, amit beleteszek.

szept. 2. 10:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Számomra elég látni azt, hogy egy üres lapra elkezd vázlatolni, már ott látom, hogy tehetséges-e vagy nem az illető.

A vonalkezelése, arányok, irányok, eszközhasználata stb alapján.

Ez olyan, mint amikor valaki kezébe seprűt vagy baltát adsz és látszik rajta, hogy bénán, szerencsétlenül fogja s bánik vele.

szept. 26. 17:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!