Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A fatolvajok miért vágják 1...

A fatolvajok miért vágják 1 méter magasságban a fát?

Figyelt kérdés
Ha nem tőből vágják ki az metszésnek számít?

2024. júl. 21. 11:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Bizonyára azért mert lopnak.Nekik nem számít,hogy a fa mennyi része hasznosul.És úgy kényelmesebb kivágni ha magasabban kezdik meg a munkálatot.Nem kell annyit hajladozni.
2024. júl. 21. 12:45
 2/16 anonim ***** válasza:
39%

Mert a nyomoroncnak nem a fa kivégzése a cél. Remélem a kályhát is ellopják tőlük...

Bár amúgy egy normális ember értékesebb, mint egy darab fa. Csak a normális nem az a közveszélyes balhés proli, aki általában lop, drogozik stb..

2024. júl. 21. 12:52
 3/16 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy a hajladozás miatt.
2024. júl. 21. 13:42
 4/16 anonim ***** válasza:
71%
Nem hajlik a derekuk.
2024. júl. 21. 13:44
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

3

Pedig valószínűleg de;a kényelmi szempontok miatt..Vágtál már ki fát?

2024. júl. 21. 13:51
 6/16 A kérdező kommentje:

:) Hogy vágtam-e ki fát? :)

Favágó vagyok, és most kezdtem ipari alpin (arborista) munkákat is.

Amúgy ha fát lopsz le kell vágd tőig, és el is kell takarni a törzset, hogy ne tűnjön fel senkinek. Gondolom ahonnan fát lopsz oda még vissza fogsz menni később is, nem opció hogy 100 km körzeten túl hurcolgasd a lopott fát, tehát minél közelebb és feltűnéstelenebb munkát végzel annál jobb.

Viszont ha a fát csak visszametszik (faápoló munkák) az nem számít kivágásnak. Ezért gondolom hogy otthagyják a méter magas csonkokat. Nem tudom pontosan meddig számít még visszavágásnak ezért kérdem.

2024. júl. 21. 18:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Ha lop, akkor nem árt igyekezni, és nem megvárni míg a harmadik faluban is ugat már az összes kutya. Normális szögben (testhelyzetben) gondolom, időt spórolnak. Meg aztán nagy hassal, térdproblémákkal meg aranyérrel nem guggolászik az ember.
2024. júl. 21. 18:16
 8/16 A kérdező kommentje:

A kérdésben egészen pontosan 1 méter magas csonkok vannak írva, ez azért már többé kevésbé feltűnő. Itt biztos nem a hajlásról van szó!

Hozzáértő válaszok érdekelnek!

2024. júl. 21. 18:18
 9/16 A kérdező kommentje:
Máskülönben nem hallatszik olyan nagyon az a láncfűrész. Meglepődnél mennyire megszűrik a fák a hangokat.
2024. júl. 21. 18:21
 10/16 A kérdező kommentje:
Ezelőtt láttam Tv-ben a hírekben hogy így lopták valahonnan a fát, nagyon régen volt már, csak elcsodálkoztam hogy mi értelme ennek.
2024. júl. 21. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!