Vennétek ajándékba portré rajzot barátnak vagy rokonoknak? Ha igen mennyiért?
Én grafikus vagyok, vállaltam egy időben fotóról portrézást, de nem érte meg. Sok meló, irtó hülye emberek kértek mindig portrét (pl nem voltak képesek felfogni, hogy életlen, távoli képről nem tudok normálisan portrét rajzolni... hiába adtam meg minimum felbontást, hogy milyen fotót kérek hozzá, nem érdekelte őket). A reális árat sokallták a legtöbben, pedig egy igényesen kivitelezett A3-as portré sok idő, sok munka.
Általában annak jön ez be, akinek sikerül a marketinget elég jól felépíteni, így be tudja vonzani azokat, akik nem sóherkednek ilyesmin.
Portré ajándékba szerintem nem igazán szokás ma már, hiszen mindenkinél fényképezőgép van a nap minden percében. Esetleg kisállatportré (kutya, cica, tengerimalac, ilyesmik), az kelendőbb manapság.
De ha igazán jó vagy, akkor ha a megfelelő helyen hirdetsz, biztosan találsz kuncsaftokat. Csak arra figyelj, hogy ne add áron alul, vedd figyelembe az időt, az anyagköltséget (megrendelésre nem dolgozhatsz fénymásoló papírra, a minőségi archiválható papír pedig nagyon drága tud lenni, a festékről nem is beszélve, ha azt is használsz), egy idő után adózni is kell a bevétel után, azt is érdemes már az elejétől belekalkulalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!