Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A drog miatt készülnek a...

A drog miatt készülnek a legjobb zenék Hollandiában?

Figyelt kérdés
2010. okt. 31. 23:42
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:

géppel is lehet jó zenét csinálni de az nem a tiesto féle szennyeknél kezdődik

pl Borgore nagyon jó és izraeli, nem holland.

2010. nov. 1. 12:24
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te egy köcsög vagy.
2010. nov. 1. 12:39
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
Elég nyomorék dolog olyant fikázni,ami teljesen szubjektív(pl a zenei ízlést).
2010. nov. 1. 12:41
 14/43 anonim ***** válasza:
92%

Ezért is fikázom a kérdezőt az ízlése helyett. Mert aki ilyen módon áll másokhoz:

"Áhhhhh ennyi balf*szt!!! Kit érdekel a szemét rock zenétek??? Elektronika vágjátok???"

Az egy címeres f@szkalap.

2010. nov. 1. 12:52
 15/43 anonim válasza:

Szerintem meg igenis van valami a kérdésben..Amugy tiestonak saját produkcere van.. Ő csak anyit mond h jó vagy nem.. Ha jó akkor mehet ki, és így lesz Tiesto-..(bármely száma)

de amúgy meg sztem semmi köze nincs a drognak a zenekészítéshez..

2010. nov. 1. 13:56
 16/43 anonim ***** válasza:
97%

"Elektronika vágjátok?"

Szerintem ne legyél büszke arra hogy egy nulla hallással megáldott diszkópatkány vagy....hidd el ettől csak kevesebb vagy.

Egy 2 perces jó gitár vagy billentyűszóló megtanulása mögött több munka áll, mint amit a xar Tiesto-d egész életében letett az asztalra!! VÁGOD????

2010. nov. 1. 15:01
 17/43 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek az előttem szólókkal. Én még zenének sem nevezném a fülsiketítő, fejfájdító elektronikus zajt. Egy gitáros, zongorista, dobos, stb. éveken át tanul, mire sikerül összehoznia azt, amit a zenéjében művel. Ezt soha nem fogja megérteni egy ilyen "laptophuszár".

Egyébként a drogoktól nem lesz senki sem jobb zenész. Bizonyos pszichoaktív anyagok (pl. LSD) tágíthatják a hallás érzékenységét és a tudatot (lásd a '60-as évek zenéit), de ettől nem fog valaki jobban játszani vagy tehetségesebb lenni. Hendrix nem a drogoktól, hanem az évekig tartó kemény gyakorlástól lett az, ami. Másrészt meg nem csak Hollandiában drogoznak egyes zenészek...

2010. nov. 1. 23:01
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
A drogfüggőség egyik jele,amikor valaki azt állítja,bizonyos zenét csak beállva lehet élvezni.Ha valami jó,akkor az tisztán is legyen mámorító,katartikus,maga alá gyűrően hatást keltő.Akár milyen pozitív-negatív érzéssel,de ragadjon magával.Egy jó zenéhez nem kell drog.A zene tölti ki a drog szerepét.Ugyanígy a jó droghoz nem kell zene,pl ha kellően beállsz,akár egy konzervtöltő üzemsor monoton kattogására is rá lehet "flashelni".Az pedig,hogy a zenészek a zeneszerzés közben drogoznának kétlem.Előtte,utána lehet,de ha kellően ,meg van zuhanva nem valószínű,hogy ha le is ül a hangszere/kottafüzete/Macintosha/stb elé és alkot valamit,az mikor lejön a cuccról jónak értékeli.Ez olyan,hogy ha beszívsz viccesnek találod a leghétköznapibb dolgokat,LSD alatt világmegváltó felfedezéseket,összefüggéseket fedezel fel.Majd ugyanez tisztán kiderül,hogy egy baromság.Kb olyan,mint az a ronda nő,aki mellett felébredsz másnap,mert részegen szépnek találtad.Én magam komolyzenét hallgatok,néha olyan szerzőktől,akiről tudvalevő,hogy alkoholista volt(Beethoven,Muszorgszkij)még sem hiszem,hogy azért szerzett olyan zenéket,mert be volt rúgva,vagy nekem kéne berúgni a zenehallgatás alatt.Pl Wagnernek a Rajna kincse operájánál közel 50 zenészre kellett kottát írnia-anélkül,hogy hallotta volna őket egybe-,színpadra kellet adaptálnia,éneket kellett írni.S ehhez még jönnek a bonyolítások,pl hogy az alkotást végig kísérő Esz-dúr(tonikus skálában kellett írnia:moll-dúr,nem csak találomra)mert az itt végig szimbolizál dolgokat,mint ahogy az ütemváltások is,nem csupán a szépérzék miatt vannak ott,mind-mind jelentéstartalommal bírnak.A ma könnyűzenésze ezzel szemben leül a LogicStudio elé,ír egy 5-10 perces művet-sokszor előre gyártott hangmintákból-egyetlen koncepció hogy jól hangzik-e-kiírja lemezre,majd ezt a lemezt őmaga vagy egy DJ lejátsza "élőben".Az hogy egy szám miről szól,mit fejez ki-s ezt hogyan közli,milyen művészi eszközökkel-,mely részek milyen szerepet játszanak benne,miért van ott mondjuk C hang s nem G,az már nem biztos hogy érdekes:jól hangzik,tetszik,jól lehet rá bulizni s kész.Olyan ez,hogy egy nőnek megmondhatjuk,hogy :szeretnék veled d.gni-élni,de írhatunk neki verset "Héja nász az avaron" címmel is.Mindkettő hatásos,csak az utóbbihoz nagyobb poétának kell lennünk.Száz szónak is egy a vége:jó zenéhez nem kell drog;se szerzéséhez,se hallgatásához-bár van olyan sz@r zene,ami csak beállva viselhető el-,a jó zene szerzésének a receptje nem a drog,hanem a tehetség.Attól mert valaki drogozott,még nem lett nagy művész,nem lett kreatívabb-még ha beállva ezt is képzelte,ráflashelve vmire-és attól mert valaki drog alatt élvez valamit,az a vmi még nem lesz élvezetes-amit élvez,az maga a cucc.
2010. nov. 2. 10:43
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 10:43!

Tetszik az írásod, de most komolyan gondoltad hogy ezt a válasz ennek a kérdezőnek szántad? Ugyanis pont ez a baj, hogy azok az igazságok, amiket itt leírtál, egy zenéhez semmit sem értő disco-snak semmit sem jelentenek, és kb azt sem tudják miről van szó!

Én 6 éven keresztül hegedültem, és jópár éve gitározok mert az fogott meg jobban. Én is komolyzenét hallgatok, ha pedig "be kell durvítani" akkor ott a Malmsteen. Szóval értek a zenéhez, nem is lehet átverni ilyen 3 akkordos kamu-rockzenékkel. Az írásodból arra lehet következtetni hogy te is tudod mi merre hány méter a zenében, de pont egy diszkósnak kezdesz el magyarázni az Esz dúrról??? Semmi értelme, sosem fogja felfogni.

Persze a részeg csajok csöcsét nem a komolyzenei koncerteken lehet fogdosni, ez igaz....

2010. nov. 3. 01:20
 20/43 anonim ***** válasza:
Drog vagy nem drog...a marijuana/cannabis az nem drog, hanem egy hasznos noveny. Olvassatok rola tobbet. Lassan a rak is gyogyithato lesz vele!
2010. nov. 4. 04:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!