Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Van olyan galéria, ahol...

Van olyan galéria, ahol viszonylag olcsón lehet festményeket venni művészektől?

Figyelt kérdés

Elsősorban Budapesten, de akár vidék is lehet.

Főként nagyobb méretű képeket keresek, amik legalább 1m szélesek mondjuk.

A tömeggyártott "art" (bonami stb) nem tetszik, és szívesen támogatnék egy "igazi" művészt, viszont nincs felesleges félmillióm erre a célra.

2023. júl. 8. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Ekkora méretben félmillió az olcsó, kisfiam.
2023. júl. 8. 12:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyagilag akkor jár a legjobban a vásárló, ha magától a művésztől veszi meg a képet, ezzel valóban őt támogatja, hiszen a galéria ráteszi a saját "hasznát".
2023. júl. 8. 13:26
 3/6 A kérdező kommentje:

#1 Nem vagyok a kisfiad - hála istennek :)

És nem, itt ülök három katalógus felett, nem ez számít olcsónak.

#2 Ez igaz és fontos szempont, amit próbálok figyelembe venni.

2023. júl. 8. 14:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

nem értelmezhető a kérdésed.

most az, a fontos, hogy támogass valakit, vagy hogy egy olyan festményt vegyél, aminek örülsz, mert tetszik...?

2023. júl. 9. 00:15
 5/6 anonim válasza:

#4,

szerintem teljesen értelmezhető, ha a leírást is figyelembe vesszük s van egy kis eszünk. (Elnézést, ha bántó kifejezés)

Tehát vannak azok a festmények, amelyeket legtöbb házberendezési boltban megtalálhatsz pár ezer forintért és vannak, amiket „művészek” készítenek (gondoljunk akár Leonardo Da Vinci-re, vagy egy idősebb bácsira, aki éppen Kaposváron, Áprilisban a Temesvári utca szélén áll vászonnal előtte, ecsettel kezébe s órák hossza óta festegeti a szép sakurával beborított utca látványát). Kérdezőnk valószínűleg az utóbbi kategóriában keresgéli az ő tetszését ernyerő festményt, amivel ezzel támogatni tudja az adott illetőt. Ez számomra is örömet okozna. Fontos mind a három szempont amit leírtál.

Ha ez az értelmezés sem állja helyét, elnézést kérek.

2023. júl. 10. 00:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Több ágon alkotok és kifejezetten nem kedvelem azokat a hobbi vásárlókat, akik olcson kérnek olyan dolgokat, amiben nem kevés alapanyag, idő és munka van.

Csak egy kispórolt alapanyagú 1x1 m-es kép is sok festéket eszik, no meg alapozás, védő réteg stb. S amiket nem lát a vevő, eszközök speciális tisztításai, csere stb.

Ha sokallja valaki a százezreket, annak javaslom:

Próbálja ki hobbiként.

Ez a vásárlói réteg miatt vannak kisbb alkotók, akik kétségbeesetten nem mernek tisztességes árat kérni. Ezért csórók.

Én még a kedvelt alkotótársakat is támogatom pl patreon-on, akik munkáit kifejezetten szeretem és értékelem.

Mindkét oldalát ismerem.

S ne feledd, a művész abból él, amit maga módján alkot.

Mindenki pénzből él, ahogy te vagy én is.

2023. júl. 13. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!