Van olyan galéria, ahol viszonylag olcsón lehet festményeket venni művészektől?
Elsősorban Budapesten, de akár vidék is lehet.
Főként nagyobb méretű képeket keresek, amik legalább 1m szélesek mondjuk.
A tömeggyártott "art" (bonami stb) nem tetszik, és szívesen támogatnék egy "igazi" művészt, viszont nincs felesleges félmillióm erre a célra.
#1 Nem vagyok a kisfiad - hála istennek :)
És nem, itt ülök három katalógus felett, nem ez számít olcsónak.
#2 Ez igaz és fontos szempont, amit próbálok figyelembe venni.
nem értelmezhető a kérdésed.
most az, a fontos, hogy támogass valakit, vagy hogy egy olyan festményt vegyél, aminek örülsz, mert tetszik...?
#4,
szerintem teljesen értelmezhető, ha a leírást is figyelembe vesszük s van egy kis eszünk. (Elnézést, ha bántó kifejezés)
Tehát vannak azok a festmények, amelyeket legtöbb házberendezési boltban megtalálhatsz pár ezer forintért és vannak, amiket „művészek” készítenek (gondoljunk akár Leonardo Da Vinci-re, vagy egy idősebb bácsira, aki éppen Kaposváron, Áprilisban a Temesvári utca szélén áll vászonnal előtte, ecsettel kezébe s órák hossza óta festegeti a szép sakurával beborított utca látványát). Kérdezőnk valószínűleg az utóbbi kategóriában keresgéli az ő tetszését ernyerő festményt, amivel ezzel támogatni tudja az adott illetőt. Ez számomra is örömet okozna. Fontos mind a három szempont amit leírtál.
Ha ez az értelmezés sem állja helyét, elnézést kérek.
Több ágon alkotok és kifejezetten nem kedvelem azokat a hobbi vásárlókat, akik olcson kérnek olyan dolgokat, amiben nem kevés alapanyag, idő és munka van.
Csak egy kispórolt alapanyagú 1x1 m-es kép is sok festéket eszik, no meg alapozás, védő réteg stb. S amiket nem lát a vevő, eszközök speciális tisztításai, csere stb.
Ha sokallja valaki a százezreket, annak javaslom:
Próbálja ki hobbiként.
Ez a vásárlói réteg miatt vannak kisbb alkotók, akik kétségbeesetten nem mernek tisztességes árat kérni. Ezért csórók.
Én még a kedvelt alkotótársakat is támogatom pl patreon-on, akik munkáit kifejezetten szeretem és értékelem.
Mindkét oldalát ismerem.
S ne feledd, a művész abból él, amit maga módján alkot.
Mindenki pénzből él, ahogy te vagy én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!