Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért olyan nehéz csembalótaná...

Miért olyan nehéz csembalótanárt találni?

Figyelt kérdés

Lett egy berögződésem már régóta, hogy meg akarok tanulni csembalón játszani.

De egyszerűen nem birok találni senkit aki erre lenne szakosodva.

Ennyire kihalt műfaj lenne ez?

2023. máj. 10. 18:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem egy gyakori mesterség, de Budapesten van esélyed.
2023. máj. 10. 18:38
 2/9 A kérdező kommentje:

Magántanárral is?

Más nem nagyon jöhet szóba nekem sajnos.

2023. máj. 10. 19:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Elvileg ha tudsz zongorázni, akkor a csembalóval egyedül is boldogulsz
2023. máj. 10. 19:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Na mondjuk ezt nem tudtam. Mert ugye a zongoránál van egy pár játékot segítő eszköz. (Pedálok, hangerőszabályzás billentéssel). Amik ugye csembalónál nincsenek. Kicsit másképpen van ez-az. De ha ez tényleg így van akkor van még remény. 😁
2023. máj. 10. 19:55
 5/9 anonim ***** válasza:
A csembalónál is vannak pedálok, meg a hangeröt ugyanúgy a megfelelö billentyühasználattal tudod szabályozni
2023. máj. 10. 19:59
 6/9 anonim ***** válasza:
2023. máj. 10. 20:07
 7/9 A kérdező kommentje:

Na van még mit tanulnom. 😅 (Próbálok is tanulni. 😅)

Megnézem majd a videót amikor tudom. De ha a zongorát így át lehet ültetni csembalóra is akkor nincs nagy baj.

2023. máj. 10. 23:47
 8/9 Márton Ludwig válasza:
Írtam neked privátba!
jan. 20. 14:14
 9/9 Márton Ludwig válasza:
Kedves 5. válaszoló, tévúton jársz, a csembalón nincsenek pedálok, és a billentyű használattal nem lehet dinamikát játszani. Legalábbis oly módon mint a zongorán úgy semmiképp. A csembaló játék teljesen más kéztartást, billentést, és játék módot igényel mint a zongora. Ez alapján aki zonhorista leül a csembalóhoz csak kellemetlen zajokat fog hallatni, mindenképp érdemes a csembalón való játéknak jobban utána járni.
jan. 20. 14:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!