Tudna segíteni értelmezni ezt a szöveget? Elolvastam már sokszor, de nem tudom, hová tenni, elemzést kellene írnom róla.
Figyelt kérdés
A szétszórt tömegből Téged választottalak ki, s már nem emlékszem, miért, de odamenetem hozzád. Látszatod ragadott el, nem jellemed, és én tétován kezeltem minden mozzanatod. Csak azt nem értem, miért vártál eddig a nagy bejelentéseddel. Bűzt és szennyet áraszt minden mondatod, hiába dicsekedtél annyi éven át. Ahogy kezed utoljára nyújtottad, egy repedt hajszálér látszott sápadt bőröd alatt, melyet elszínezett a zöld vér. Eltűnt az összes vonásod, s már csak hűlt helyed mutatja, hogy egyszer itt voltál. Sírtál és visszavontál szavakat, amiket csak mérgedben ejtettél ki. Véletlenül nálam maradt a vonatjegyed. Vártam, hogy visszajössz érte, de nem. Annyit nem ért neked a vonatjegy, hogy még egyszer láss. De ha olvasod ezt majd valaha, tudd, hogy még megvan a jegy. Még mindig ott van a polcon, a távirányító mellett. Ahová te tetted. Azóta sem hallottam rólad, csak megemlékezem, hogy én voltam te, te pedig valaki egészen más voltál.2023. máj. 3. 22:05
1/4 A kérdező kommentje:
Elírtam a kérdést: *Valaki tudna segíteni...
2023. máj. 3. 22:06
3/4 A kérdező kommentje:
Hogy mi a témája a szövegnek. Szerelem, halál, szakítás, ilyesmi jut eszembe, de elég bizonytalan vagyok.
2023. máj. 3. 22:38
4/4 anonim válasza:
Szerelem, szakítás stimmel. Halált direktben én nem erzek ki belőle. Lehet meg el(nem)engedes, csalódottság, megbántottság, búcsúzás, emlékezés stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!