Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mikulásra forgatókönyv?

Mikulásra forgatókönyv?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az iskolámban mikuláskor elő kell adjunk egy szerepet, ami kötődik a mikuláshoz és az iskolához is. (persze nem tudhatjátok milyen az iskolám)

Én kell megírjam a forgatókönyvet és van is pár ötletem, de kíváncsi vagyok a ti ötleteitekre is.

Mondhattok pl olyat ami minden iskolára jellemző.

Előre is köszönöm!

Amúgy 11. osztály

2022. nov. 10. 09:20
 1/7 anonim ***** válasza:

A tanárok beépített emberek, és rendszeresen jelentést adnak le a nagy főnöknek, mert a szülők nem küldenek infókat, mert már nagyok vagytok.

A tanári értekezleteken beszélik át a kétes eseteket, hogy a jók vagy a rosszak exceljébe írja az infó tanár, mielőtt elküldik őket. Akikről nem tudnak megegyezni, behívják a szülőket fogadóórára :)

2022. nov. 10. 10:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Ehhez tudni kellene konkrétan melyik suli (nem tudom, mennyire tartozik ránk, (szerintem semennyire)), van-e névadója, ha van, akkor őt is bele kellene szőni...

Ha tudhatnánk konkrétumokat (akár privát üzenetben is megírhatod nekem, ha ide nem akarod kiírni), akkor jobban lehetne segíteni.

2022. nov. 10. 10:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én valami olyasmit csinálnék, hogy a Mikulás bejön, a rossz gyerek semmit se kap, a jó gyerekeket pedig hazaengedi, meg megengedi nekik, hogy tudomisén, telefonozzanak szünetben. Aztán jönnek a tanárok, nyilván nem hisznek el semmit, úgyhogy a jó gyerekeknek beírnak intőket, a rosszak pedig sértetlenül megússzák. Oda akarok kilyukadni, hogy kiderül, igazából a rossz gyerekek a jó gyerekek, csak a tanárok átverésben élnek. A szereposztásnál még be is lehetne osztani az embereket úgy, hogy a hangoskodókat, kockulókat, igazolatlanul hiányzókat jutalmazza meg a Mikulás, de ők valójában a rosszak. De ez csak egy ötlet.
2022. nov. 10. 15:23
 4/7 anonim ***** válasza:

3: Ez pont ellentéte lenne a normálisnak. Egyáltalán nem támogatandó, hogy egy iskolában a deviáns legyen a normális. Nem, még egyetlen napra sem.

Ez nem a fordított napról szól. (Az én iskolámban amikor oda jártam 4+8 rendszerben, minden évben tartottunk 1 nap fordított napot, amikor a tanárok belehelyezkedtek a diákszerepbe, mi pedig "tanítottunk". Ez szerintem még ma is van nálunk, de ez,amit te akarsz, ez pont, hogy ennek a mégegyszeres kifordítása, hogy nem elég, hogy felborul a rend, még a jókat büntessék, a rosszakat meg bátorítsák. Ez mindkét oldalról anarchiát szül. A rosszak eladják az iskolát és elszabadul a pokol, a jók meg azért lázadnak fel, amiért a jóságuk ellenére megbüntetik őket. Minél erősebb, fájdalmasabb,keményebb, nagyobb a büntetés, annál nagyobb lázadáshoz fog vezetni.

Ezért aztán a tanárok véget fognak neki vetni. Nagyon NEM ajánlom.

2022. nov. 10. 15:37
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 1-es vagyok.

Pont ez lenne a hármas ötletében a csavar. Hogy mivel a tanárok nem hisznek a Mikulásban, ezért nem hiszik el, hogy az ő engedélyével "rosszalkodnak" a jók, és ezért kapnák a büntetést.

Nem fordított napról van szó.

Valószínűleg a végén kiderülne a félreértés, megjönne a Mikulás elmondaná, hogy tényleg létezik, ő engedélyezte, és jönne a happy end.

Nem kell azért olyan szigorúan venni :)

2022. nov. 10. 16:01
 6/7 anonim ***** válasza:
#4 Nekem ez inkább valami színdarabnak tűnik, mint komoly izének, nem tudom, te minek látod. A színdarab, vagy akármi is legyen ez alatt a tanárok nyilván végig tudják, kik a rendetlenek, házit nem írók, stb., de ez a belemagyarázás, hogy ők valójában a jók, és jogtalanul vannak meghurcolva lenne a komikum alapja. A tanárok fejében alkotott kép a diákságról nyilván semmit sem változna egész színdarab alatt. Sőt, a szereposztással némi önkritikát is tud gyakorolni az osztály, azok akik az "eredendően jók" szerepébe bújnának egyértelműsítik, hogy tisztában vannak azzal, hogy csintalanabbak társaiknál. Az, hogy a Mikulás megjutalmazta a pedáns gyerekeket azzal, hogy rosszalkodhatnak, ez így elég hihetetlen, senki sem venné komolyan, főleg hogy a tanárok zöme valszeg nem hisz a Mikulásban. Jó szövegekkel, ügyesen felépítve szerintem ki lehet hozni belőle valamit. Talán az 5-ös befejezését is hozzá lehet csapni. De igazából az első ötlet is tetszett, és ha diákok játsszák a tanárokat, azzal ilyen tanárparódiaszerűséget is lehet csinálni, annak pedig biztos nagy sikere lenne.
2022. nov. 10. 17:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Mikulás szerintem nagy M.
2022. nov. 11. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!