Ki számodra a művész?
Ismerek egy lányt, aki "grafikusművész"-nem hív(at)ja magát, azért, mert rajzolt vagy 10 képet (de csak portrékat, egyféle stílusban), és azokat kiállították már kb. 2 helyen. (Amúgy semmi máshoz nem is ért.)
Na, szerintem ő nem művész. A művész nem kérkedik azzal, hogy ő igenis művész, mert egyszer valaki azt mondta rá. A művész csendben alkot, és a munkájával át tudja adni az érzéseit, gondolatait, világszemléletét másoknak.
A művész szerintem az, aki a maga szórakozására ugyaúgy csinálja azt, amihez a legjobban ért, mint másoknak.
Művész szerintem egy hegedűművész, aki koncentrálva és összpontosítva, de mégis könnyedén és lazán, a zenének átadva magát szórakoztat.
Művész számomra az a költő, aki olyat ír le, amit mindenki átélt már, de meg tudja fogalmazni olyan szabatosan és utánozhatatlanul, mint még senki. (pl. Petri György.)
Művész az a feső, aki olyat alkot, amit előtte még senki, és mindenkit ugyanúgy megdöbbent, mint gyönyörködésre késztet. (pl. Salvador Dalí)
Szerintem egy festő attól még ugyanúgy lehet művész, hogy olyat csinál, mint amit régi művészek. Nem azt értem, hogy lemásolja, hanem, hogy hasonló stílusba alkot. Nem lehet ő attól művész, hogy már volt hozzá hasonló?
Én is rajzolok festek, persze nem vagyok művész, hanem hobbiból csinálom. És nekem az a művész, aki ihletet ad.
Számomra az az ember,aki olyant alkot,mely másokat
gyönyörűséggel,csodálattal tölt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!