Véleményeznétek ezt a képet? Mit tudnék javítani rajta?
Szerintem kissé már túltoltad a javítást...
A kevesebb, néha több és egyetértek az 1-es hozzászólóval!
Első ránézésre engem is zavart valami, de nem tudtam hogy mi. Csak fura volt.
Egyrészt a fénykép szöge. Szeretem a lineáris dolgokat, számomra a ferdeség túl rendbontó és felesleges.
Másik a háttér. Nincs annyira határozott vonal a téma és a háttér között és a bokeh elvonja a figyelmet. A szem mindig a kép legvilágosabb részét veszi észre elöbb, minden mást csak utána.
Illetve a fókusz is valahol a növény és a rovar feje között van, nem magán a rovaron.
Lehetek brutálisan őszinte? Ezt sehogy. Nekem az az alap bajom ezzel a képpel, hogy rettentően zavaros. Túl sok minden van a képen, túl sok mindent akarsz egyszerre megmutatni: bokeh, mosott előtér, moha, bogár és az ember szeme nem találja, hogy ezek körül mi a fontos. NAGYON meg kellett néznem a képet, hogy rájöjjek, hogy rózsabogár van rajta.
Ha fejlődni akarsz, olvass kicsit a kompozícióról, a képi elemekről, a tekintet vezetéséről a képen.
Ha mindenképpen ragaszkodsz ehhez a képhez, az alját vágd meg, jó alaposan, 9:16 képarány, a tetejéhez nem nyúlsz, az oldalához minimálisan. Így az előtér nagyobb része és a moha kb. fele kikerül a képből és így kevésbé zavaró :) Megpróbálhatod az előteret egy picit sötétebbre venni, de az is kontrasztos, valami belecsillan, túl sok mit nem lehet vele kezdeni.
Egyébként nekem tökre bejön az átlós kompozíció ezen a képen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!