Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Megírtam életem első versét....

Megírtam életem első versét. Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

(Le kell szögeznem előtte, ez egy szabadvers, azért nincsenek rímek, és azért nincs tradícionális struktúrája a versszakoknak. Nagyon tetszik a műfaj szabadsága.)

Szél fúj, s előre megyek

Haladok.

Lomhán haladok, amerre a világ terel.

Megállni nem tudok, mert

nem lehet.

Világosság.

Húsz hektárnyi erdő.

Csendesen csobogó csermelyek sokasága.

Terebélyes fák garmadája.

Oxigénnel árasztanak el.

Sötétség.

Semmit sem látni.

Berek talán? Sivatag?

Mi van, ha kevés a fa? Mi van, ha több a rönk?

Mi van, ha nem kapok oxigént

és megfulladok?

Suhanok.

Sebesen suhanok, az erdőt hamarosan elhagyom.

De nem akarom.

Szél fúj, s előre megyek.

2022. jún. 23. 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

Olyan nincs, hogy "garmadája". Helyesen garmada.

[link]

Egyébként nekem nem tetszik, de első próbálkozásnak megteszi.

2022. jún. 23. 11:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Huh, ezt jó tudni, köszi szépen!
2022. jún. 23. 12:12
 3/8 A kérdező kommentje:
En bloc nem tetszik, vagy vannak olyan részek, amik nincsenek jól megírva/megfogalmazva? Szeretnék fejlődni, így elfogadok minden konstruktív kritikát :D
2022. jún. 23. 12:17
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
Ha sokat írsz, fejlődni fogsz. A rímek gyengék, a sorok pedig nem adják át amit mondani szeretnél, nem elég kifinomult a fogalmazásmód.
2022. jún. 23. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:
52%

garmada főnév ..dát, ..dája (rendsz. egyes számban)

"A hazai hátvédek hibák garmadát követték el, így törvényszerű volt az otthon játszó csapat veresége.

A Nyelvművelő kéziszótárban olvasható (Grétsy–Kemény szerk. Tinta Könyvkiadó, 2005, 204.), hogy a választékos nyelvben a hibák garmadája a megszokott változat."

Ergo a fáknak is lehetséges garmadája. Erről ennyit.

Valaki azt írja, hogy a rímek gyengék.

Az ún. "szabadvers" azért szabadvers, mert nincs benne sem formai, sem rímbeli kötelék. Nem kell mindenkinek szonettet, vagy időmértékes verselésű verset írnia, attól még egy vers vers marad!

Aki pedig nem érti meg ebből a versből a mondanivaló lényegét, ne olvasson verset!

Teljesen tiszta, hogy mit szeretnél kifejezni, illetve elmondani.

A "csendesen csobogó csermelyek" pedig egy gyönyörű alliteráció.

Első versként gratulálok hozzá, és próbálkozz tovább és tovább.

2022. jún. 23. 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:
45%
5# Sok verset olvasok, de nem kezdőktől... Ha nálad ilyen könnyű megugrani a lécet, akkor nem kritikus vagy, hanem egy ********ó. :)
2022. jún. 23. 16:53
 7/8 A kérdező kommentje:
4# A rímek azért gyengék, mert nincs rímelés, a szabadvers egyik szempontja a kötetlenség (ennek ellenére persze még rímelhet egy szabadvers).
2022. jún. 23. 17:43
 8/8 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nagyon szép. Nagyon tehetséges vagy. Elég sok verset írtam már és sajnos tudom, hogy elsőre nem fogják értékelni az emberek az ilyen verseket, mert túl bonyolult és zavaros lesz nekik, de ettől függetlenül soha ne add fel.
2022. jún. 24. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!