Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az pontosan, hogy néz ki,...

Az pontosan, hogy néz ki, hogy valaki látvány alapján rajzol, aztán a rajzilmes rajzai jobbak lesznek?

Figyelt kérdés

2022. jún. 9. 14:56
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat: "rajzfilmes"
2022. jún. 9. 14:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha például karakterdesign a cél, akkor igen, jobbak. Ha tudományos ismeretterjesztő folyóiratba illusztráció, akkor nem.

Amúgy nagyon egyszerű, másolással rengeteget lehet gyakorolni, és pont ehhez nagyon jó a Character Design Challenge és Character Desing Reference weboldal, a 21Draw, mert pont ezt a stílust tanítja. Nagyjából. Mert ugye mit értesz rajzfilmes stílus alatt? Glen Keane stílusát (Disney Tarzan, Pocahontas, Aladdin), Lauren Faust stílusát (MLP: Varázslatos barátság, Pindúr Pandúrok), Toriyama Akira (Dragon Ball, Dr. Slump), Hanna-Barbera (Jetsons, Flintstones, Tom és Jerry) stb.

2022. jún. 9. 15:51
 3/8 A kérdező kommentje:

"Mert ugye mit értesz rajzfilmes stílus alatt?"

Glen Keane!

2022. jún. 9. 15:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor csak ennyi, fogod magad, felmész Pinterestre, és Glen Keane képeket másolsz. Egy idő után rááll a kezed
2022. jún. 9. 15:57
 5/8 A kérdező kommentje:

De ezt úgy kellene csinálni, hogy modellről rajzolok, aztán a rajzfiguráim jobbak lesznek?

Mert mindenki azt írja, hogy legjobb, ha először látványról rajzolok, csak én mindig úgy értettem, hogy tanuljak meg élethűen rajzolni és akkor lesznek cak jók. Ami kicsit ellentmondásos. Ezért írtam róla annyi kérdést.

2022. jún. 9. 21:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem ez a kérdés ellentmondásos. Rajzfilmesen vagy élethűen akarsz rajzolni? Élő modell után azért jó rajzolni, mert megtanulod az arányokat. A rajzfilmes stílus mindig torzít, stilizál, de azt másolva meg a karakterdesignt tanulod meg. Hülye példa, de Deviantarton nagyon jól lehet látni, hogy egyes alkotóknak mi a kedvenc rajzfilmje, animéje,.mivel abban a stílusban rajzolnak.
2022. jún. 10. 02:52
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom. De tartok attól, hogy élö modellt kell rajzolnom.
2022. jún. 10. 05:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Ezen milyenek az arányok?

kepkuldes.com/image/UAQxER

2022. jún. 10. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!