Bosch Gyönyörök kertje című festménye mit ábrázol?
Nekem egyébkén az jött le a képet vizsgálva ,hogy az első képen a teremtés idejét mutatja le.Vagyis minden tiszta.Úgy az elme ,úgy a természet működése.Nincs semmi más csak a tiszta lét.Vagyis Isten megteremti saját képére a Világot.
A masodik kép arról szól, hogy elindul egy fejlődés, de ezt a fejlődést kényelemre használjuk fel.Vagyis az ember saját képére zeremti meg a Világot.
Aztán a harmadik kép arról szól ,hogy a kényelembe beleőrül az ember, és minnél tovább próbálja tartani ezt a világot ami nem illik bele a természetbe, és tulajdonképpen saját magát írtja ki.Vagyis a kényelem végett egyre pszihopatikusabb társadalom alakul ki, és nem akarja lenyugodni.
Talán megmagyarázható vele az is ,hogy miért lesz egyes ember gyilkos, egy beleültetett eszme miatt ,vagy ha egy gazdag ember elveszti a vagyonát ,miért őrül meg vagy lesz öngyilkos, vagy kezd el inni...stb.
Vagy miért nézi irígykedve, a szegény a gazdag embereket, ha a szeme előtt van az a bizonyos torta ,de ne ehet belőle.És sorolhatjuk...
Valahol igen...mert én úgy értelmezem ,hogy az intelligenciának kell fejlődnie elsősorban.Hogy a szellemi fejlődés fontos a feljődés szempontjából, így ha az intelligencia rossz irányba feljődik a fejlődéssel, tulajdonképpen kiírtja magát.
Vagyis ahogy én nézem a most a vilagunkat ,az intelligencia jelenleg rossz irányban fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!