Mi határozza meg, mennyiért kel el egy kortárs festmény?
Judit, Simon...Ábrahám, Slomó, stb. na az ő képeik drágák lesznek
Attila, Hunor stb. képei nem
Azért nem mindegy a téma és a politikai kapcsolat rendszer sem.
(korábban nem is tudtam, hogy fest a nő, egy-két Heti hetes részben láttam, és idegesített a nyivákolásával).
Tavaly a környékünkön az előző Mészárosnénak volt tárlata. Ismerősöm, aki a politikai nézeteit fennen hangoztatja áradozott róla ezerrel, hogy mekkora már, és minden benne van, és hihetetlen stb.
Azóta tudom, hogy
a) bennem is van valahol egy festő, mert színes foltokat talán még össze tudok hozni
b) iszonyúan hülye vagyok a kortárs festészethez, ezért nem látom benne amit mindenki más.
Teljes mértékben a múzeumok saját kurátorai dönti el és ezzek nem publikusak csak a végleges eladott adózható ár egyedül. Az már más, hogy az egész velejéig korrupt, ahogy van. Az utcán kapható verzió a valódi ára jó eséllyel. Aki ebben a játékban részt akar venni annak felfogja valaki pumpálni a munkáját idővel egy sötét raktárházban olyan 20-40 év elteltével.
Például A múzeum B vevőnek, akivel jobban van 20 millió, de C vevőnek 200 millió lesz. Az aukciók se jobbak mindent megfognak tenni, hogy felpumpálják az árát mindenféle taktikával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!