Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért hiszik azt csomóan,...

Miért hiszik azt csomóan, hogy egy kreatív munka, mondjuk egy látványterv, névjegykártya megvan pikkpakk, akár egy délután alatt?

Figyelt kérdés

Illetve sokan miért mondanak ilyeneket?

- te vagy a művész, rád bízom

2022. márc. 4. 19:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem ertenek hozza.
2022. márc. 4. 19:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elsővel, én is ezt akartam írni!
2022. márc. 4. 20:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mert sok hozzá nem értő annyit lát, hogy kártyákat kinyomtatják a lapra és azt lapvágóval elvagdossa az ember.

Holott egy rendes/igényes névjegykártyán szerepel egy megtervezett logó, feliratok, cégnév, név, rang/pozíció...stb + hozzá illő háttér . Mindez megfelelő kompozícióban.

No és a plusszok: Uv lakkos dombornyomat, domborítás, aprólékos forma/minta kivágás (ki milyen speciális eszközzel végzi ezt), mattosított vagy fényes felület, laminálás típusok, no meg ki milyen anyagra kéri pl műanyag (akár áttetsző is, mint az enyém), fém alap, papír (sok féle van), volt aki matrica lapra csináltatta..stb

Az emberek szája sokszor úgy nyílik ki, hogy szegényeknek kevés infó van odabent, minimális rálátásuk sincsen - ez pedig bizony, nemcsak ebben a témában igaz.

Jómagam szeretek mindenbe betekinteni, rálátni, így könnyítve a tervezési folyamatokat + be tudok segíteni és az együttműködést, kapcsolatot is javítja.

Pl falkarton, katalógus design. Úgy adom le a terveket, prototípust, hogy a képek minősége, méretek (pl gondolok arra, hogy az adott ám egyedi doboz formák gépi vágáskor passzoljanak az adott lap méreteihez + ne legyen sok papír felesleg.) ezekkel sok időt, energiát és anyagot spórol mindegyikünk és én is azt kapom, amit terveztem, nem pedig agyon módosított valamit.

Ha pl névjegykártyákkal szeretnél foglalkozni vagy már foglalkozol, le kell fogadni az emberi ostobaságot.

A kreatív tevékenységeimet ötvöztem és a marketinget úgy építettem ki, hogy a vásárló/megrendelő minél kevesebbet szólhasson bele + ne az ízléstelen világuknak kelljen megfelelnem.

Anno nekem kellett a szünet s rájöttem: Nem tudok teljesíteni, maximumot kihozni, ha más stílusának kell megfelelnem. Nem szívből jön és ez lassú minőségromláshoz vezetett, időben kiszálltam így nem nyomott rám senki bélyeget, de maximalistaként magam láttam s éreztem mindezt.

Az emberek sok apró dolgot nem figyelnek pl ruhavásárláskor az anyag szálirányát, míg én figyelem és még a varrást is átnézem.

A tömegnek megfelel, nekem nem. - ehhez tudnám hasonlítani a fenti romlást.

(majd idővel csak azt veszik észre az emberek pár mosás után, hogy hajtogatáskor fura pl a póló és spirálban csavarodik, nos ez a nem megfelelő száliránynak, rossz szabásnak köszönhető.)

2022. márc. 6. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!