Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Budapesten a Hősök terén levő...

Budapesten a Hősök terén levő 7 vezér szobornál a vezérek alatt miért kifejezettem fiú lovak vannak???

Figyelt kérdés
Régen csak fiú lovakon lovagolhattak??

2022. febr. 3. 21:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Erő, hatalom kifejezése szimbolikusan.
2022. febr. 3. 21:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Volt egyszer egy történet a mongoloknál, hogy egy kánt azzal akartak megszégyeníteni, hogy kanca lovat küldtek neki ajándékba. Ha felül rá, megszégyenül, ha meg visszaküldi, kihívja a nagykán haragját. És akkor ki kellett találni valami trükkös áthidaló megoldást, nem tudom már, mi volt... De azóta tudom, hogy a sztyeppei kultúrákban a vezírek nem vonulnak kancákon.
2022. febr. 3. 21:38
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
"fiú lovak" Ész megáll!!!
2022. febr. 3. 22:17
 4/8 Aimi-chan válasza:
67%
Ennek az az oka, hogy a mének energikusabbak, a csatákhoz méneket használtak. Amúgy mostanában is a legtöbb versenyhez amiatt használnak csődőrt, mert az általában gyorsabban fut.
2022. febr. 4. 11:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Általában méneket azért használnak jobban a versenyeken, mert azok nem sárlanak (peteérés) és ezáltal nem is annyira kiegyensúlyozatlanabbak, illetve rengeteg pénzt lehet keresni majd a jövőben, hogyha jó nagy szintre van felversenyeztetve a ló. A kancákat általában félúton otthagyják, ők mennek valami ménesbe mogy majd lehessen nekik kiscsikó.
2022. febr. 4. 15:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, és nem, nem "futnak" gyorsabban ami amúgy a vágtázás akart lenni, gondolj arra, hogy Kincsem a csodakanca is hány mént megvert annak idején, örök legenda.
2022. febr. 4. 15:38
 7/8 anonim ***** válasza:
54%
A mének természetüknél fogva bátrabbak és van bennük egy ösztönös harci szellem is. Ezért jók csatalónak. Persze egy kancát is meg lehet tanítani ilyen feladatra, de a csődört sokszor nem is kell tanítani, mert magától nekimegy a gyalognak.
2022. febr. 4. 15:50
 8/8 Aimi-chan válasza:
4-es vagyok. Nyilván a mének több okból gyorsabbak. Ingerlékenyebbek, ha ezt még nem említette volna valaki.
2022. ápr. 11. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!