Plágiumnak számít megírni egy könyvben egy oldalban egy másik könyvnek a tartalmán címmel és szerzővel együtt?
Figyelt kérdés
2022. jan. 28. 18:39
1/12 A kérdező kommentje:
Tartalmát*
2022. jan. 28. 18:39
2/12 anonim válasza:
Mármint olyasmi stílusban, mint a Kötelezők röviden? Szerintem nem
3/12 A kérdező kommentje:
Egy felvezetőt kell írnom kérésre, és szeretnék példázni egy rövid terjedelmű könyvet, amit nagyvonalakban leírnék, hogy miről szól végkifejlettel együtt. Mondanám, hogy spoilerekkel, de a könyvben ilyent nem lehet véteni, mivel a teljes története megvan adva a könyv leírásában is, inkább műalkotás, nem a történetben van a lényeg.
2022. jan. 28. 18:56
4/12 anonim válasza:
Nem, a plágium az, amikor a teljes szöveget a magad neve alatt változatlanul használod fel.
Az, hogy egy mű tartalmát leírod, nem plágium.
Idézhetsz is belőle, csak pontosan tüntesd fel a forrást.
5/12 anonim válasza:
Mármint idéznél egy könyvből forrásmegjelöléssel? Az szerintem nem plágium.
6/12 anonim válasza:
Ha sajátodnak vallod a tartalmat az plágiumnak számít. Ha csak példálozol, vagyis idézel forrás/szerőző említésével, akkor az em számít annak.
7/12 anonim válasza:
Úgy látom, fogalmad nincs, mi az a plágium. Talán keresd ki egy szótárból, és rögtön nem lesznek ilyen kérdéseid. (El nem tudom képzelni, milyen jelentést társítasz hozzá!)
9/12 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszokat, természetesen forrásmegjelöléssel történne.
2022. jan. 29. 13:48
10/12 anonim válasza:
Akkor mit gondoltál te plágiumnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!