Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Lehet reálisan topkategóriás...

Lehet reálisan topkategóriás művész rézkarcából nyomatot szerezni?

Figyelt kérdés

Pieter Bruegel szintre gondolok. Jópár korabeli mester csinált a műveiből rézkarcot, ezekből több tucat lemez meg is van különféle múzeumokban. Album katalógusból tudom is, hogy melyik hol.

Ha ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy valamelyikből szerezzek egy nyomatot, akkor azt elképzelhető, hogy normális áron (pár százezer forintért) megcsinálják nekem? Esetleg a múzeumoknak vannak legyártott nyomatai, amiket meg lehet venni? Semmilyen infót nem találtam erről. Ha az a válasz, hogy a lemezeket egy raktárban porosodbak örökre, és eszük ágában sincs nyomtatni róluk, szomorú leszek.

2022. jan. 5. 22:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szomoru leszel. Talán ha kidolgozzák valaha azt a technikát, hogyan lehet a nyomolemez sérülése nélkül késziteni "nyomatot" és megoldják a szerzöi jogi kérdéseket, akkor talán vidámkodhatsz.
2022. jan. 5. 23:08
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagy kár, azt hittem hogy ez egy robosztus technika tömeggyártásra tervezve. Van egy Dürerem, de se nem tetszik, se értéke nincs, azért gondoltam hogy esetleg egy minőségibb darab is elérhető a mezei paraszt számára.
2022. jan. 5. 23:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Aukciókon nézelődj! Külföldön időnként felbukkan egy-egy darab, bár nem fog az öledbe hullani.
2022. jan. 6. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!