Hogyan tanuljak meg alkotni?
Figyelt kérdés
Van művészi vénám, én magam fényképész vagyok, és családban is volt több elég komoly művész. Fotósként sokszor örökítek meg tájakat például. Szeretnék megtanulni komolyabban rajzolni és festeni. Hogyan lehet hozzáfogni? Vagy ha jó festő az ember abból következik hogy jól is rajzol? Főként festeni szeretnék megtanulni. Szóval hogyan lehet nekiállni? Szerintem alsó óta nem festettem, és már 23 vagyok.2022. jan. 2. 00:12
2/6 A kérdező kommentje:
Elég zárkózott vagyok. Anyám elmondása szerint gyerekkoromban imádtam festeni, de suliban rajzórákoz megutáltam, mert hogy mit szólnak. Emiatt nem is csináltam többet és elment a kedvem. Viszont megszerettem a művészetet és én is szeretnék beletanulni, hogy ne csak lefotózni tudjak valamit ami szép. Viszont suliba nem mernék menni még mindig. Vagy ezt csak úgy lehet elsajátítani?
2022. jan. 2. 01:35
3/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
Hát ha te fotográfus vagy és nem alkotsz, az már régen rossz. Ha érted mire gondolok :)
Amúgy terápia, művészeti suli, magántanár, művészetterápia, mert azt, hogy mások véleménye miatt nem mersz semmit csinálni, nagyon helyre kellene tenni. Az alkotásnak, művészetnek amúgy sem az a lényege, hogy másoknak tetszen vagy hogy A Legjobb legyél, hanem, hogy örömet okozzon. Szóval ezt a gátat valahogy le kellene bontani.
Ha vannak művészek a családban, ők nem tudnak segíteni elindulni?
5/6 A kérdező kommentje:
4 én a fényképészetet nem tartom igazi művészetnek. Van egy eszközöm, ami egy meglevő létező dolgod megörökít. A festészet, rajz, szobrászat, stb igazi művészet, mert ott a semmiből kell elképzelni valami hatalmasat, és azt létrehozni. Nagyapám aki szobrász restaurátor volt már meghalt, nagybátyám meg Mexikóban él, szóval nem haha. Hát pedig amúgy a fényképezést sem azért csinálom sokszor, mert élvezem a folyamatot hogy szerkesztek vagy várakozok a tökéletes pillanatra, hanem mert szeretem megosztani nagyobb közönségnek pl online amiket alkotok. Persze a végeredmény nekem is tetszik sokszor, meg jó helyekre eljutok emiatt de érted na :D. Olyat akarok egyszer alkotni, amire emlékezni fognak amíg világ a világ. Egy olyan képet készíteni, ami tankönyvekben lesz, vagy hasonló. Szóval oké szeretném élvezni nyilván azt hogy festek, de olyat akarok alkotni, ami tetszik az embereknek.
2022. jan. 2. 17:43
6/6 A kérdező kommentje:
Meg amúgy a sumi e festészet is érdekel. De főként azt szeretném megtanulni, hogyan lehet igazán szép dolgokat festeni, mint a kedvenc festőim és alkotóim.
2022. jan. 2. 17:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!