Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Egy kézimunkakör vezetője...

Egy kézimunkakör vezetője megtilthatja-e, van-e joga megmondani hogy a tagok közül kinek a munkái és mely munkái mehetnek kiállításra?

Figyelt kérdés

Van a faluban egy kézimunkakör amiben benne vagyok, vagyis már csak voltam én is. A csoportban mindenki mással foglalkozik, hímzünk horgolunk gyöngyötfűzünk stb. De mióta nem virágos terítőket, párnahuzatokat hímezek a vezetőnk teljesen rám szállt és hacsak nem megyek én is személyesen el egy-egy kiállításra nem hajlandó kitenni a munkáim. Ha megyek akkor sem akarja csak nem hagyom magam és nem hagyom leszedni. A helyzet odáig fajult hogy voltunk olyan kiállításon ahol konkrétan összebeszélt a szervezővel hogy az én munkáim ne engedje kitenni.

Tetoválás mintákat amikben vannak rószás-koponyásak is, autókat, traktorokat, film-rajzfilmszereplőket és hasonlókat hímezek. Volt a munkáim közt ( Még csak félkészek ) már Lada, Ford Mustang, South Park, Family Guy szereplők is. És az Alien VS Predatroból a vadász és a ragadozó, StarWars szereplők és sok más. Nos őszerinte ezekkel és csak égetem a csapatot és ezek nem kiállításra valók. A Vicces az egészben hogy vagyunk összesen 13-an és ebből csak két személy pártolja őt és a véleményét.

2021. dec. 19. 12:44
 1/10 A kérdező kommentje:
Ez kimaradt de fontos lehet. Nincs szabályzatunk, semmibe nem kell beleegyezni, aláírni a tagoknak mikor belépnek. Csak hetente összejárunk és kiállításokra megyünk ha van lehetőség.
2021. dec. 19. 12:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát ezt szerintem semmilyen jog nem szabályozza. Ha nem tetszik a rendszer, nevezd be magad a holmidat.
2021. dec. 19. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Erre akkor lehetne érdemben válaszolni, ha tudnánk, hogy a vezetőnek milyen erkölcsi/anyagi érdeke fűződik ehhez a dologhoz. Ha úgy érzi, hogy a munkád művészi (?) színvonala az ő tevékenységét leminősíti, renoméját csökkenti (nem tudom, hogy kik előtt), akkor érthető a hozzáállása. Azt már fel sem merem vetni, hogy a többiek esetleg valami juttatásban részesítik, hogy engedje az ő munkájukat a kiállításra ?!
2021. dec. 19. 13:17
 4/10 A kérdező kommentje:

Erről nem tudok nyilatkozni csak azt mantrázza hogy lejáratom a csapatot és nem kiállításra valók a munkáim. Pedig volt olyan képem is amit ugyan azon a kiállításon ceruzarajzként is kiállítottak más csapatból. Pl ez a két kép is, szerinte ezekkel is csak lejáratnám őket :

[link]

[link]

2021. dec. 19. 13:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hát ez tipikusan az a téma, amivel egy ÖTYE klubot a sírba tudsz kergetni. Ha ilyesmiket akarsz alkotni, szerintem keress más társaságot, akik vagányabbak. Teljesen felesleges Jolika nénit ezekkel sokkolni folyamatosan.
2021. dec. 19. 13:44
 6/10 A kérdező kommentje:

#4 Jó, de az ilyeneket sem szívleli.:

[link]

[link]

2021. dec. 19. 13:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, #5
2021. dec. 19. 13:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Most őszintén, én már rég otthagytam volna a bandát a bánatos fiszbe.

Van egy olyan fogalom, hogy közízlés. A legtöbb ilyen falusi, idősödő társaságban a hagyományosan szépig terjed, minden más értetlenkedést, rosszabb esetben ellenérzést szül. És most ne csak a vezetőre vagy a tagokra gondolj, hanem azokra is, akik elmennek megnézni a kiállítást.

Amit te hímzel, tök mindegy, hogy halálfej vagy autó NEM hagyományosan szép, kiverte a biztosítékot Jolika néninél és pörög, hogy másnak sem fog tetszeni és az egész társaság jó hírét rombolja. Érthető ez így?

No, azért vagyok én is azon az állásponton, hogy más társaságot kellene keresned magadnak, mert az összes többi tag, aki szereti a munkádat kiállhatna melletted, de nem teszik.

Vagy ha van néhány hasonszőrű barátod, akkor csinálhatnátok ifjúsági tagozatot.

2021. dec. 19. 14:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Hagyd ott őket. Nem vagy odavaló.
2021. dec. 19. 15:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem is értem. Most bosszantani akarod őket, vagy alkotni? Ők nem szeretik a munkaidat akkor miert vagy köztük? Nevezz be a kiállításra, őket meg hagyd ott a csipába!!! Nem inspirálnak.
2021. dec. 23. 03:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!