Hogyan tudok rövid video alá hangot szerkeszteni?
Youtubra készítek rövid (kezdetleges) rajzolt/animált videókat. A legtöbb csak néhány másodperces vagy perces. A kérdés az lenne, hogy ha már készen van maga a video, hogyan tudnék alá hangeffekteket vagy zenét rakni? Függetlenül attól hogy alkalmazással, vagy egyszerűbb beállításokkal.
Nem úgy értem hogy hogyan rakok alá zenét. Azt én is tudom. Azt szeretném tudni hogy hogyan tudom pl. azt megcsinálni hogy az elején van pár hangeffekt (pl.: dirr-durr, piff-paff stb.) aztán egy kis szünet, majd egy zene részét bevágom.
És jó lenne ha valami egyszerűbb folyamat lenne, hogy minél kevesebb időt kelljen a szerkesztgetésekkel töltenem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Vannak oldalak, ahonnan ingyen le tudsz tölteni ilyen effekteket.
Pl.: freesound.org
Rákeresel, hogy mit szeretnél, aztán amiket kidob, azokba belehallgatsz, letöltöd amelyik tetszik, és bevágod a megfelelő helyre, ugyanúgy, mint a zenét. Szerintem ez a legegyszerűbb, én így csinálnám.
A hangsávot ugyanúgy meg kell szerkeszteni, mint a képet, ezt nem úszod meg. A legtöbb videószerkesztőn lehet akár több hangsávot is editálni. Letöltöd az effekteket, ahogy #1 javasolja, meg a jogtiszta (!) zenét, aztán egy hangsávra behúzod a zenét, egy másikra a zörejeket. Elhelyezed mind a képhez képest, ahová akarod, és voilá. Ez így közepesen béna lesz, de tanuláshoz megteszi, és pl. a Vegasban teljesen profi hangeditet is tudsz csinálni.
Ha a videószerkesztőben nem kényelmes a hangedit (pl. nekem az FCPX-ben nem az), vagy túl összetett a feladat, akkor külön egy DAW-ba (Logic) behúzom a videót, és ott kényelmesen, aprólékosan összerakom a hangot. A lényeg, hogy dolgozni kell vele, de megéri, mert:
jó kép rossz hanggal = rossz videó
rossz kép jó hanggal = nézhető videó
jó kép jó hanggal = jó videó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!