Milyen közepesen erös gimit ajanlanatok nekem?
Nulladikos vagyok egy francia kéttan nyelvü gimiben.Sajnos nagyon nem szeretem az osztályom utál a tanárok nagyon rosszak es a közösség se jó.Éppen ezért szeretnék sulit váltani.Mivel a környezetemben nincs olyan iskola ahova szívesen mennék ezért pestre gondoltam kollégiumba.Érdekel a dráma irodalom idegen nyelvek (németet már 8évig tanultam és angolt mindenképp szeretnék még tanulni)az átlagom(7. félévi és 8.év végi)4-es körüli az írásbelieim összesen összesen olyan 50-55(az összesített pontjaim pedig olyan 140-150között lehettek).Olyan 5éves gimnáziumot keresek ahol a végén kapok felsöfokú nyelv vizsgát illetve ha dráma akkor szintén öt éves de ha a kettö együtt lenne annak örülnék a legjobban.Eddig a Kölcseyt és a Vörösmartyt(!?remélem jót irok)néztem.A kérésem az lenne hogyha tudtok ilyen gimiket ajánlani akkor ne tartsátok magatokban.Iletve a kérdésem pedig hogy ilyen eredményekkel van e eselyem ezekbe a sulikba menni?(válaszokat elöre köszönöm.
u.i.:nem magyarra van állítva a gépem ezért ha ékezet vagy nyelvtani hiba van benne akkor az a korrekció miatt van egyébként vesszot direkt nem használtam
Szia!
A Vörösmarty-ba (ha a 8. Kerületire gondolsz) sajnos ezek a eredmények nem elegek. Vagyis inkább azzal van a baj, hogy tele van a drámatagozat. Szinte ez a legnepszerűbb a suliban.
De azért próbáld meg, én sok sikert kívánok!
U.i.: egy Vörösmartys
Igen, csak négy éves. A természettudományi tagozata öt éves (ide járok) és nem tudom honnan hallottad, de elég komoly nyelvoktatás zajlik (pl. 11.-re minden 2. diáknak van felsőfokú nyelvvizsgája).
Sajnos, nem ismerek olyat, aki átjelentkezett volna az utóbbi években, viszont, ha felhívod a sulit (honlapon van telefonszám) nagyon segítőkészen útba fognak igazítani. :)
A Leövey-be lenne esélyed, de az nem egy művészeti suli. A dráma tagozat színvonala nem az igazi (nem akarom bántani a sulit, hiszen pl. tudományos téren nagyon kiemelkedő gimi).
De ha beéred egy kicsit gyengébbel is, önszorgalommal még felvehetnek jó egyetemekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!