Tudnék animéket animálni?
Először is minimum egyetemet nem árt végezned.
Másodszor muszáj kint lenned, de csak akkor engedik a letelepedést ha eltudod tartani magad munkából. Tehát a key animator nem a legjobb választás, főleg mert az iparban alacsony a fizetség.
És eléggé megéri N2-N1 szinten minimum tudnod a nyelvet.
Szóval egyetem, magas nyelvtudás és normális állás nélkül nincs esélyed. Japán az nem amejika hogy kimész és tiéd a világ odakint. A határidőkről meg ne is beszéljünk, sok nyugati ember nem bírja a Japánok tempóját. Azt meg nem tudom, hogy tudnál-e egyből key animator poszton kezdeni elvégre nincs munkatapasztalatod kezdőként és még külföldi is vagy.
Bocs ha ezzel összetöröm az álmodozást, de ez a rideg igazság.
Japánban animátornak lenni meglehetősen alulfizetett. Ha tényleg animátorként akarsz dolgozni valahol, akkor inkább az angol vagy francia nyelvre feküdj rá, és Franciaországot vagy az USA-t célozd meg!
A magyar animációoktatás még mindig nem tud egy olyan szintű naprakész tudást biztosítani, ami a mai modern világban hasznos, például sok tanár sem ért a vektoranimációhoz, ráadásul nem azt tanítják, hogy dolgoz csapatban valamit, amiből meg is elhetsz, hanem hogy dolgozz egyedül, lehetőleg valami hagyományos animációs techinkával valami mélyebb tartalmú vagy technikailag érdekes dolgot. Ez a rideg valóság. Animációt végeztem.
Ha otthon akarsz animét készíteni, akkor ahhoz kábé bármilyen vektoranimációs program jó.
Azért jelenleg a franciáknál pokoli a helyzet és nem animációs téren értem és talán még évekig az lesz. A jenkikről meg ne is beszéljünk, ők pár év múlva talán (remélhetőleg) létezni se fognak már.
Meg ha nem oda születtél akkor nagyon válogatni se tudsz a lakások/házak és munkahelyek terén. Nem mindenhol látják szívesen a külföldit, pláne ha látszik is rajta, hogy nem odavalósi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!