Miért csak a fotorealisztikus rajzolás a "menő" az emberek szerint?
Sok csodálatra méltó alkotást készítenek ilyen technikával, de hervasztónak találom, hogy a közvélemény csak ezt a módszert tartja rajzolásnak kb, és minden, ami nem ez, az gyerekes meg komolytalan. Mintha egy fotorealisztikus portré jelentené a mércét, hogy tudsz-e rajzolni vagy nem, attól függetlenül, hogy ebben a stílusban akarsz-e alkotni vagy sem.
Azt vettem észre csoportokban is például, hogy egy kezdetlegesebb, fotorealisztikus fanartra sokkal több like érkezik, mint mondjuk egy más vonalvezetésű, haladóbb fanartra.
Mi lehet annak a mélyebb oka, hogy csak minél 100%-osabb valósághűség kerül felmagasztalásra az utóbbi időben?
"ami nem ez, az gyerekes meg komolytalan." - Mint a kérdésed? :-D
Tényként állítasz valamit, ami nem igaz, mindenkit egy kalap alá véve.
Képzeld, én is ember vagyok, de egyáltalán nem érdekel a fotorealisztikus grafika. ( Na jó, Vallejo-t kedvelem, de az inkább csak fotó-, nem realizmus.)Az én kedvenceim Alfons Mucha ( még ő áll az általad kifogásolt stílushoz legközelebb), Reich Károly, Heinzelmann Emma.
A fotórealisztikus rajzokat szerintem, azért mutogatják, mert azt gyakorolták sokat és azért a sok gyakorlat tényleg látszik rajta. Ezeket a rajzokat én is unom, de lehet, hogy csak sablonos téma miatt, mert a 95%-uk egy portré egy kifejezéstelen arcról egy híres színészről.
Nekem azok a rajzok tetszenek, amikre felfigyelek, sokszor, mert a kompozíció, beállítás, stílus jól illik a kép témájához, jól hangsúlyozza azt, amit a készítő akar.
A fanartok nem azért kapnak több likot, mert fotórealisztikusak, hanem mert valaki jól megrajzolt/festette a kedvenc karakterüket. Ha mondjuk az egy Disney karakter CGI képe, ami eddig csak kézzel rajzolva volt, arra is felfigyelnek, főleg ha jó. A fotórealisztikusság nagyon másodlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!