Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A képregényeket tekinthetjük...

A képregényeket tekinthetjük a 9. művészeti ágnak?

Figyelt kérdés
Ha igen, melyeket mondanátok a legmeghatározóbbnak?

2021. júl. 20. 15:59
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
26 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Somari to Mori no Kamisama minden harmadik oldala több művészi értéket képvisel, mint a mostani rohadt drágán eladott absztrakt festmények. Pedig ez csak egy fekete-fehér manga, a színezett képregenyekről nem is beszélek...

[link]

2021. júl. 20. 16:39
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Egyértelműen igen.
2021. júl. 20. 17:58
 3/7 anonim ***** válasza:
19%

Hát némelyiket igen, de a dc-s mocskot ne vegyük egy lapon Vincent van Gogh

műveivel. Mostanában a művészet egyre elcseszettebb. Már a szar is lehet művészi. (Nyugottan keress rá!)Szóval már bármi lehet művészet azt magasról leszarják, hogy rossz vagy nem hanem az ,hogy ki csinálta. A mai művészek 90% pénzrabló. Lehet ,ha művészeti ág lenne ,csak rontaná a hírnevét. Én szeretem a képregényeket , de azért nem egy művészeti ág. Ennyi erővel a videójátékozás is művészet. Szerintem jó , de nem kell túl nagyra tartani.

2021. júl. 20. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
31%
Mi a másik nyolc?
2021. júl. 21. 09:40
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Miért, talán a képregény nem fér bele a képzőművészet kategóriájába? A képregény mint műfaj meghatározza a közlés célját és alapvető stílusjegyeit, de egyértelműen képzőművészeti ág.
2021. júl. 21. 10:18
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Miért , talán a fosom nem fér bele a képzőművészet kategóriájába?A fos mint műfaj meghatározza a közlés célját és alapvető stílusjegyeit, de egyértelműen képzőművészeti ág.
2021. júl. 21. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:
65%

@6

Természetesen a fosod is belefér a képzőművészet kategóriájába, hiszen a te alkotásod, és a saját belső világodat, gondolataidat fejezed ki vele egyfajta absztrakt expresszionista módon, vagyis azt, amilyen te vagy.

De ez nem érinti azt, hogy a képregény nem önálló művészeti ág. Ahogy a fényképészet sem az csak azért, mert a művész nem a saját kezével alkot, hanem egy mechanikus (elektronikus) eszközzel. Mindkettő önálló műfaj, de nem szerintem külön művészeti ág.

2021. júl. 22. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!