Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Itthon hogy lehet megélni...

Itthon hogy lehet megélni képzőművészetből?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a “hagyományos” rajzolásra, festésre.

2021. jún. 30. 10:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! :)

2021. júl. 1. 15:18
 12/18 A kérdező kommentje:

# Pontosan :)

Hihetetlen, hogy ilyenek kommentálnak zagyvaságokat egy normális kérdéshez. :)

2021. júl. 1. 16:20
 13/18 anonim válasza:
36%

Pedig annyiban nem írtak hülyeséget, aki nem alacsonyodik le erre az öncélú, faldísszé süllyedő, sikoltó giccs kép futószalag gyártásra az nem keres vele pénzt. És ezt Nyugat-EU viszonylatban értem, nem a hazai mikroszkópikus műkincspiacra.

Nekem nem volt gyomrom hozzá. Hobbiként csinálom, ismerősök kapnak belőle, szigorúan ingyen.

2021. júl. 1. 20:00
 14/18 anonim ***** válasza:
91%

Nem lehetetlen, de qrvanehéz művészként megélni. Vannak ugyan műértők de ők nemhogy 150 de még 15 ezer forintot sem tudnak kiadni egy jó festményért. Szóval egy olajfestményt teljesen esélytelen akár csak anyagáron eladni.

Aztán ott vannak a gazdagok, na ők viszont inkább megveszik a harmadik bömöst minthogy bármire költsenek ami összetettebb vizuális tartalommal rendekezik egy autó emblémánál.

Nyugaton persze vannak gyűjtők meg vásárok meg minden csak hát nem pár tucat tehetséges művészkollégával versenyzel hanem több ezerrel. Óriási a kínálat magas a léc nagyon nehéz olyat mutatni ami még nem volt.

Hogy mit csinálj? Tanulj és alkoss, de mellette kell a fix munkahely (én menzán főzök nem szégyellem), különben éhenhalsz-megfagysz-megőrülsz (a szimpatikusabb vég aláhúzandó)

2021. júl. 1. 21:55
 15/18 anonim ***** válasza:
19%
Print on demand, kezdetnek mondjuk redbubble. Szívesen.
2021. júl. 2. 03:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért, aki azt hiszi, hogy Magyarországon csak a falidíszekre és a giccsekre akad vevő, az elég keveset tud a magyar műkincspiacról. Nem állítom, hogy hatalmas gyűjtői kör lenne itthon, de hát azért komolyan vehető kortárs művészünk sincs túl sok...

Az ún. "gazdagok" között is van egy olyan réteg, aki szívesen áldoz művészi alkotásokra, sőt, kötelességének is tartja ezt. Ők főleg azok, akik a szellemi teljesítményüknek köszönhetően szereztek vagyont. Ehhez persze ezt a társadalmi csoportot is ismerni kéne.

2021. júl. 2. 08:27
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
Nekem is volt egy szomszédom, a bácsi így mutatkozott be: X.Y. nemzetközileg elismert szobrász vagyok. Rengeteget dolgozott, a kertje olyan volt, mint egy kőtörmelék-lerakat, de soha sehova nem jutott be, a tárlatok eltanácsolták, magam sem láttam nála egy épkézláb alkotást. A kérdező sem különb, ha itt kér tanácsot...
2021. júl. 9. 17:04
 18/18 A kérdező kommentje:

“Ne ítélj, hogy ne ítéltess” :)

Keserű életed feldolgozatlan kudarcélményeinek legegyszerűbb módja ezt idehánynod, de ezzel neked nem lesz jobb, úgy vélem.

Inkább azt a pár percet, ameddig ezt ideírod (tök hasztalanul) azt szánd magadra, és nézz magadba, vajon mi az oka annak, hogy látatlanban ilyen negatív s ítélkező vagy.

2021. júl. 10. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!