Ezt a darabot van esélyem zongorán eljátszani kicsi kézzel?
https://www.youtube.com/watch?v=IL_3iRcMGUQ
Nem olyan régen kezdtem el zongorázni és ez a szám nem is tűnik annyira nehéznek. De basszus, szétszakad a bal kezem, alig érem át az oktávot.:(
Csak úgy bírom lenyomni a 3 billentyűt a ballal, ha a kisujjam és a hüvelykujjam a billentyű legszélén van. Egyelőre kezdő vagyok minden téren, de nem tudom, hogy ilyen paraméterekkel valaha le fogom-e tudni ezt játszani?:( Pedig annyira imádom.:(
Aki le tudja játszani, annak mekkora a kisujj és a hüvelykujj közti fesztáv? Lemérné nekem?
Annyira még nem régen zongorázok, hogy tudjam a határaimat, ráadásul a tanáromnak meg se merem mondani, hogy ezt tanulom, mert lenyel keresztbe, hogy nem kottából.:DDD
Köszönöm szépen!
Amíg színezve vannak a hangok, addig le kell őket nyomni, nem?
Tehát a végére már 4 hang kék a bal kéznek 10 billentyű távon.
De az igaz, ha leütöm, még szól egy darabig, az a rész kevésbé aggaszt, mint az oktáv.
Ez kis kézzel is lejátszható szerintem. Meg gyakorlás kérdése.
Pl. ez a szint, amit hiába van valakinek nagy keze, fizikálisan is nagyon leterhelő:
Váó...2:32-nél 10 billentyűt átér a keze!
Sajnos nekem a 8-at nem éri át, ha a billentyűk fölé teszem. Csak úgy éri át, ha ha elé teszem, nem tudom miért, biztos a szélével megtámasztom és nyújtom.
Hát még próbálkozom azért, hátha van valami titka vagy kinyúlik a kezem.:DDD
Köszönöm szépen!:)
Kicsit megnyugodtam, már 40 másodperc szuperül megy, már nem érzem azt se, hogy szétszakadna a kezem az oktávnál, valószínű valamennyit tényleg sikerült nyújtani, lazítani.
Meg az is megnyugtatott, hogy összemértem a leendő zongoratanárommal a kezemet és kb. egyforma nagy a kezünk.:)
Hát a La Campanellát nem tervezem eljátszani.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!