Miért szoktak sokan tónusozni, térben és perspektívában rajzolni mindent?
És miről döntettek úgy, hogy rajzzal kezdtek foglalkozni?
Én azért mert kerestem, hogy mi legyen hivatásom. Előtte csak firkáltam garfieldos képregényeket és mondták hogy jó a humorom.
"Nem, senki sem mondaná. Azt mondanánk, hű, van itt egy kezdő rajzos, akinek ez a perverziója."
És ha profi szinten rajzolna valaki lefejezéseket arról mit gondolnál?
Bennem is van az a képesség, hogy megtanuljak elképesztően rajzolni bármit ceruzával, de egyszerűen nem tudom magam rávenni.
"Kérdező, ne itt várj választ a képzeld problémáidra. Nem, nem tudnál ilyeneket rajzolni, ha tudnál, megmutatnád. Ez a póz nem előnytelen, ellenben rohadt nehéz a rövidülés miatt, ez már efelsőbb szint azoknak, akik egy sima álló modellt meg tudnak rajzolni."
Ha akarnám megtudnám csinálni. Miért ne tudnám?
Én kiskoromban is rengeteget rajzoltam, tesóim is elég jól rajzoltak, tőlük tanultam először, ellestem mit hogy csinálnak, de ők végül aztán nem sokat foglalkoztak vele. Aztán kb 12-14 éves korom körül kezdett komolyabb lenni a dolog, amikor portrékat kezdtem rajzolni csak úgy, aztán szüleimnek nagyon megtetszettek, aztán végigment a hír az egész családban, aztán már mindenkitől rajzos cuccokat kaptam... xd Barátoknak rajzoltam hírességeket vagy amit akartak, ismerősi körben 15-18 évesen konkrétan pénzért is rajzoltam portrékat, persze fotókról, ahogy kérték az "ügyfelek", de nyilván a pénz csak ilyen jelképes volt, eleinte 500ft meg egy tábla csoki, aztán később 1-2-3 ezer. De ez mostanra már abbamaradt, aki szeretett volna rajzot, az megkapta, és már csak ajándékba rajzolok/festek. (Festéssel csak mostanában kezdtem foglalkozni.)
Mindenki folyton kérdezgette, hogy miért nem megyek tovább ebbe az irányba, és a válaszom mindig az volt, hogy nem akarok éhen halni hehe. Most gazdinfót tanulok, lehetőségként ott van a fejemben, hogy valami infó+design téren menjek tovább, de inkább a gazdaság felé hajlok, úgyhogy a rajzolás megmarad hobbinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!