Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Gyakorolni akarom a rajzolást,...

Gyakorolni akarom a rajzolást, de nem tudom mi legyen a téma. Mit szoktatok csinálni, amikor nem találtok semmi érdekeset?

Figyelt kérdés

2021. máj. 5. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
keresgélek pinteresten
2021. máj. 5. 20:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy szoktam, de azt mondják, hogy az másolás, de nem értem, hogy miért. Az a másolás, hogy rárakom a papírt.
2021. máj. 5. 20:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
hát igen, kicsit az, ha pont ugyanazt rajzolod, de ihletet is meríthetsz belőle.
2021. máj. 5. 20:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
de amúgy ne érdekeljen mit mondanak, ha nincs ötleted ezért pinteresten nézed, azzal is csak gyakorolsz :)
2021. máj. 5. 20:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Jajj te gyerek, az előbb válaszoltam a másik kérdésed alatt ezzel kapcsolatban. Lényegében én is azt írtam, mint itt a #3-as.

Amúgy meg ha nem akarsz képekről rajzolgatni, rajzolj tárgyakat a lakásodból, vagy nézz ki az ablakon és rajzold le, amit látsz stb.

2021. máj. 5. 20:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hanem, hogy sokak szerint azzal nem fejlődik, úgy mintha élő modellt néznék. Jó, de ettől még lehet a képernyőn is nézni egy fényképet. Ez nem csak másolás és én ezzel nem vagyok hajlandó egyetérteni (mármint hogy az másolás)
2021. máj. 5. 20:42
 7/8 anonim válasza:
100%
A régi iskola: rajzold le a saját kezed. Különféle kéztartásoknál. Kifejezetten az ujjakra helyezd a hangsúlyt. Egyszerű, mindig kéznél van és az egyik legjobb fejlesztő módszer.
2021. máj. 9. 06:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A rajz művészet, nem logikára épülő dolog. Az hogy ki mitől fejlődik az teljesen egyén függő. Akik azt mondják, hogy ne így meg ne úgy, azok valószínűleg jót akarnak, de Te döntöd el hogy mit szeretnél csinálni, mit érzel jónak... nem pedig ők.

Az egyetlen dolog ami fontos az az, hogy csinálni kell.

Rossz technikával is mesterré válik az, aki elég időt szentel valaminek és gyakorol.

Az meg hogy mi másolás és mi nem... amíg nem tracelsz addig ne foglalkozz vele, ha ezzel jönnek.

A szemed dönti el, hogy mit veszel észre azon, amit le szeretnél rajzolni.

Az agyad dönti el, hogy mire fókuszálsz, mi az ami fontos szerinted, hogy visszaadja a látottakat.

A kezed pedig azt dönti el, hogy ezt hogyan viszed papírra.

Ha 10 művésznek oda adsz egy képet, hogy rajzolja le legjobb tudása szerint, nem lesz két egyforma mű, mert nem a forrás számít, hanem a művész.

2021. máj. 9. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!