Mire mondják hogy lemásolom a fényképet?
"a másolás az egy módszer."
Jó. Értem.
"nehezebb, nem véletlenül nehezebb. Abból többet lehet tanulni."
Jóóó. De azért sokkal könnyebb fényképről, úgyhogy könnyebb tanulni is és gyorsabb.
Még a lassú elefánt is annyit mozog, hogy nem tudok róla ott helyben rajzolni vázlatot se, esetleg ha alszik.
A kutyámat is le akartam, de nem tud 5 másodpercig egy helyben maradni, tehát nagyon nehéz volt megfigyelni és bármit lerajzolni. Még fotót is nehéz róla csinálni:D
Tehát egyszerűbb nekem keresni referenciafotókat és arról gyakorolni.
"Miért lenne degradáló kifejezés a másolás? Nem értem"
Mert a másolás az mikor rárakod az átlátszó papirt a fényképre.
Ha a kép nézése egy teljesen más módszer, akkor na hívjuk már azt is másolásnak, könyörgöm!! Engem ez bosszant! Azzal is lehet gyakorolni. Akkor mi a francért nem lehet rajzolásnak hívni?
Attól még másolás, mert az eredménye ugyanúgy másolat lesz.
És ne keverd már a dolgokat:
- RAJZOLÁS: az, ami rajzeszközzel követsz el,
- MÁSOLÁS: az a módszer, amivel másolat készül.
Semmi közük egymáshoz.
Nevezd másolásnak, mert végülis az élő modelt másolod papírra, ha neked így tetszik. Azt viszont nem vetted észre, hogy kifiguráztalak a "nem értemmel" a mondatomban.
Amikor ráteszed a papírt, az kopírozás, magyar nyelv szépségei. Angolul trace, szóval hiába idegesít, te vagy fogalomzavarban.
"kopírozás"
Magyarul: másolás.
COPY=másolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!