Tudnátok linkelni ajánlani magyar-zsidó drámákat amik Trianonnal foglalkoznak?
Felvidék, Erdély, - Délvidék, jöhet bármi! Vers, dráma, próza.
Vagy csak nekem szerzők is jók ámbár tudok pár szerzőt de magát a verset nem találom, így ha tudtok pár iylen verset zsidó szerzőtől kérlek másoljátok ide!
Köszönöm! :)
Ezt az oldalt adta ki elsőnek, remélem segített^^
Mint látsuik, Babitsnak és Juhász Gyulának is van néhány Trianonról szóló verse :3
Ha zsidó szerző kellene, akkor Radnóti Miklós (ha jól tudom zsidó volt, s koncentrációs táborból hazafele jövet is halt meg), viszont neki nem tudom, hogdy mennyi erről szóló költeménye van. Esetleg keress rá, hátha van.
Remélem tudtam segíteni! ^^
sztem kevés van legalábbis az ismertektől biztos.....
biztos vannak zsidó irodalmarok-de én nem tudok sajnos
Az első vagyok: ami nem is tudom, hogy hogyan nem jutott eszembe:
Kertész Imre: Sorstalanság.
Az író zsidó volt, s a regény azt az időszakot dolgozza fel, amíg ő a koncentrációs táborban tartózkodott.
ezt tudjuk a magyarázatát is...de nincs köze a tri'angolosz-hoz....
köszönjük
Radnóti 1909-ben született, Trianon idején 11 éves volt, mûvei között nem valószín^.
Trianonról szóló szövegeket találsz pl Száraz Miklós György: Fájó Trianon - [link]
Az ismertetõben felsoroltak közül Füst Milánról, Karinthyról, Szerb Antalról tudom, hogy zsidók voltak.
Amúgy József Attila pl kztudottan kommunista volt, mégis írt 1922-ben NEM! NEM! SOHA! címû verset. Igaz, konkrétan az, hogy "Trianon", nem fordul elõ benne - [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!