Van már valakinek tapasztalata, hogyan viszonyulnak az aktot vállaló modellekhez a Budai Rajziskolában? Mik a tapasztalataitok?
Van e külön helység, ahol le tudsz vetkőzni, hogy tartanak szünetet?
Esetleg ott tanulók tapasztalatai?
Igaz, én a Corvin rajzsuliba járok, 5 évig pedig művészetibe jártam, de szerintem nagyjából ugyanúgy nézhet ki a rendszer:
Az aktot nem úgy kell elképzelni, hogy ez kínos, gáz dolog. Épp ellenkezőleg. Minden diák érdeklődő, és örül ha változatos modelleket tud rajzolni hiszen nem sokan vállalják. Senkit se érdekel hogy pucér vagy, rajz közben mindenki a szerkezetre és anatómiára figyel, nem a gúnyolódásra. Mi szoktunk beszélni a modellekkel szünetben, tök természetesen, van mikor előttünk vetkőznek, de paravánnal elvannak takarva ha szükséges átöltözéskor.
Szünet attól függ, milyen hosszúságú a rajz, de minimum 40 percenként, óránként szünet van, krokinál meg mozdulatokat váltasz,azok nem hosszúak. A modellnek mindig biztosítják a kellő szünetet, az ő komfortjára is figyelnek.
A kifizetést nem tudom, nekünk szakgimiben papírra írták az órákat, a Budaiban nem tudom hogy megy. Mindenesetre gátlások nélkül vágj bele, plusz pénznek jó lesz, és hidd el a rajzsuliban senki se suttog a hátad mögött hogy nézel ki, hanem az emberi test arányai,megfigyelései a fontosak:)
Fontos hogy ne mozgolódj közben, nem könnyű modellnek lenni
Üdv egy rajzoló:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!