Milyen a versem?
Prófécia a most poklából
A káprázó alkalom gyönyörű
Mikor félve felejtek árnyakat
Hisz béklyóból ölel még a gyilkos
S dúl benne égő indulat
Keserű ördögöm megkísért
Meztelen háború, ősi törvény:
Dúdolom a megváltó jövőt
S remélem a megváltás gyönyörét.
Csak az oltalom ringat csábítón
A hűség játéka te lettél
Míg kísértem a vad csillagot
Egy csillag reménye bennem él
Vigyázó arc, büszke csábítás
Lángoló, ahogy szemed ragyog
A most bűne, kéjes oltalom
A jövő jelenje én vagyok.
Mert jő majd egy isteni világ
Miben tiszta virágokká változunk
Fénytelen föld, lassú bocsánat
A gyilkos béklyója szerte hull
Vétkesen meghalni jéghideg
De a bocsánat örvénye elragad
Messzi viszi örökölt kárhozatom
Miben hő oltalmam csakis te vagy.
17/F
Egész jó, van tehetséged, főleg hogy még csak 17 vagy, ebben a korban ennél sokkal gyengébb próbálkozásai vannak az embernek.
Tetszenek a metafóráid, nagyon szép képeid vannak, és bár a ritmika és a rímek nem mindig jönnek ki pontosan, továbbá szerintem felesleges ennyire archaizálnod (ebbe az utóbbi hibába nagyon sok kezdő költő beleesik, akik azt hiszik hogy 2021-ben egy versnek még mindig úgy kell kinéznie, mintha azt Ady írta volna.. tessék kortársakat olvasni!), de összességében egyben van a műved. És mondanivalód igencsak nemes, komoly, érett gondolkodásról árulkodik.
Ugye sok Ady-t olvasol?
Amúgy nagyon jó.
nem rossz-kell a sok gyakorlás
elindulsz a ragozás útján merre visza vágy
nem ismerlek gyermek-ki szálfa egyenes
de tedd írd ez mind remek-s egyben:
Tedd s Tedd!
Ez amúgy miről szól?
Bocsi, de szerintem ez elég gyenge. Tartalmilag full homályos, több helyen teljesen összefüggéstelenek az egymást követő sorok, a rímek se jönnek ki rendesen, és fogalmam sincs, hogy ez a szörnyű archaizálás mire szolgál (ez a fogalmazásmód már 100 éve elavultnak számított).. áh, ez nagyon-nagyon nem lett jó, nem is értem, hogy az előttem szólók miért értékelték ennyire pozitvan. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!