Lehetnek régi nagy festők képei magántulajdonúak?
Köszönöm a válaszokat!
#2 Földényit én is olvastam, az ő könyve volt a kiinduló pontom.
ez egy lista arról, h mely ismert, nagyobb jelentőségű művei hol vannak
Igen, lehetnek. Az általad említett Friedrich-hez hasonló stílusban alkotó Munkácsy sok képe magántulajdonban van.
"Munkácsy parázsló horizontjai, szenvedélyes fái és erdői ezért a képzőművészetnek ahhoz a fejlődési vonalához is közel állnak, amely Caspar David Friedrich antropomorf tájaival és emberi érzelmeket megjelenítő romantikus fáival kezdődött. A naturalizmus vagy az akadémizmus rejtettebb ösvényein keresztül is továbbélt ez az örökség, és elvezet a századvég szimbolizmusához, amikor ez az embert jelképező természettudatos művészi programmá válik, és Van Gogh vagy Csontváry képein félreérthetetlen nyíltsággal szólal meg."
És, hogy milyen alkuk és viták mennek a háttérben, dolgozatodhoz ajánlom, olvas el ezt a bejegyzést:
Munkácsy Mihály sok festménye Pákh Imre tulajdonában van. Néhány éve, egyszer rendeztek itt Mo-n egy kiállítást a Pákh gyűjteményből, amelyet sikerült megtekintenem. Sok olyan Munkácsy festmény volt közte, amelyről nem is tudtam, hogy létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!