Helyszíneket fotózáshoz?
Sziasztok!
Budapesten keresek "különleges", bagy legalábbis Magyarországon szerintem nem annyira népszerű fotózási témahelyszíneket.
A példa kedvéért linkelek pár képet:
Szóval olyan helyeket keresnék Budapesten, ahol fel lehet menni az épület tetejére, úgy, hogy az nem kilátóterasz, dohányzóterasz, tetőkert, rooftop bar, vagy ilyesmi.
Hanem a trafóházak, klímák, csövek, egyéb "karbantartói" területek vannak fent.
Viszont jó lenne ha látszódna a város, tehát nem Csepelen, vagy Szentlőrincen, vagy Budafokon van.
Illetve könnyen elérhető legyen, azaz ne kelljen 80millió egyeztetés épülettulajjal, karbantartóval, közösképviselővel, stb.
Ha tudtok ilyeneket (aki nem tud, az jelezze azzal, hogy nem válaszol, köszönöm) kérlek írjátok le hozzájuk a címet!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem ez csak 80millió egyeztetéssel fog menni. Nem engednek bárkit épületek tetejére, eleve balesetvédelmi okok miatt sem.
Szerintem kérdezd meg a képek készítőit, hogy ők hogy jutnak fel ott a tetőkre. Tuti, hogy ők is azt mondják, hogy vagy valahogyan felszöknek ilyen tűzlétrákon az épület oldalán (ami nem hiszem, hogy legális), vagy egyeztetnek a tulajdonosokkal.
Nálunk a munkahelyemen a tetőre ha ki akarsz menni, akkor sisak, védőszemüveg és a kulcsot el kell kérni a felelőstől. Persze nyilván nem mindenhol tartják be a szabályokat.
Tudom, címet nem tudok írni, és nem kellett volna válaszolnom, de úgy gondoltam, hogy ezzel is segíthetek, és remélem sikerült is.
elmész a város látványos helyeire, a környező házaknál becsöngetsz és felkéredzkedsz a tetőre. kellően sok próbálkozásból lesz néhány siker. érdemes tömören, de minél informatívabban tájékoztatni őket, hogy mennyire rövid időre akarsz felmenni. ha jelzed, hogy nem lesz több 5-10 percnél, az segíthet megolajozni az együttműködésüket.
amit #1 írt a sisakról, akármiről, azzal nincs semmi gond. ha valahol van rá protokoll, hogyan lehet kimenni, akkor ott ki lehet menni. sokkal jobb, ha valahol balesetvédelmi oktatást tartanak, sisakot adnak, mint ha azt mondják, hogy ilyesmit nem lehet.
én voltam már egy pár hasonló háztetőn, még nem nagyon akartam a háztetőket fényképezni a kilátás helyett, de hát ízlések és pofonok.
egyébként szerintem a legnagyobb akadály pont az lesz, hogy nem csak a házról kifelé akarsz fotózni, mert az kevésbé fogja őket zavarni. viszont, ha látszik az ő tetőjük is, akkor már beindul a konspirálás, hogy miért akarod te a tetőket fotózni, milyen visszaélésre, támadásra, betörésre készülsz vajon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!