Mond valaki kritikát a ,,versről’’ amit írtam?
Tudom, hogy elég béna gyakorin véleményt kérni, de nem szeretném az ismerőseimnek megmutatni amit írtam.
Igazából nem tudom mennyire nevezhető-e versnek, nem figyeltem magára a vers szerkesztésére, úgyhogy valószínűleg tök szr az egész.😅
De azért tudnátok róla egy őszínte véleményt mondani, hogy esetleg hova fejlődjek? Meg mondjátok meg, ha túl klisés és tinis, mert akkor jobb ha elgondolkozom még a dolgokon.
Nem akarok költő lenni meg semmi, inkább csak hobbi szinten írnék. Még annyi, hogy 16 éves vagyok.
Miután kiabáltál velem
Most ágyamon fekszem.
Csönd és sötétség mi betölti az üres teret.
Szemem kétségbeesetten kutat egy folt után,
Amit megragadhatna, hogy tudja, ez a valóság.
Talál egy fénydarabot, a koszos és fehér falon,
Ez most láthatatlanná vált álom.
Mostanra csak a darab maradt szétolvadt szobámból.
Nyugodnék már bele, hogy a semmi vesz körül!
Tapogatom és nem érzem, nem látom, hogy nincs semmi mit látnom kéne.
Levegőnek álcázva fellebeg agyamig
a semmi... csak úgy, közömbösen.
Elbódít, szédülök egy kicsit tőle.
Hirtelen, álmomból kiragadva, kiált a falam,
Megégette hátát a ragyogó fény,
mi beáradt redőnyöm résén.
A külvilágban elfekvő apró utcát autó perzselő fénye az mi felmarja.
Felmar engem is és a semmiből semmi alakul át.
Azonban ez az üresség már fáj.
Mi az a "csak a darab maradt"? Ez is fura: "nem érzem, nem látom, hogy nincs semmi".
És ne veretes kifejezésekkel töltsd meg, mert az a tartalom rovására mehet.
Egyébként ez valahogy tényleg nem tűnik versnek, de ha kicsit átszerkeszted és módosítasz rajta itt-ott, akkor egy szép mini novella lehet belőle.
Az ágyamon fekszem. A csönd és a sötétség betölti az üres teret. Szemem kétségbeesetten kutat egy folt után, amit megragadhatna, hogy tudja, ez a valóság. Végre találok egy fényfoltot a koszos, fehér falon... Ez csak egy szertfoszló álom. Mostanra szinte semmmi nem maradt a szétolvadt szobából.
Nyugodnék már bele, hogy a semmi vesz körül! Tapogatom és nem érzem, nem látom, nincs semmi, amit látnom kéne. ...
nem gáz tök jó majd belejössz gyakorolj irogass-kérd ki a "nagyok" tanácsát!
írj sokat(és olvass)
Ez jó lehet egy első gyors skiccnek egy vershez. Ilyenkor kell még faragni, alakítani. Ez még így nincs kész, de például második lépésként ilyenre is lehet alakítani:
Az ágyamon fekszem, 's a komor sötét
Befonja kis szobám minden szegletét.
Álom ez tán, vagy valóság... nem tudom,
Csúf játékot űz velem egy folt a falon.
stb...
Olvass sok Tóth Árpád verset, mert nagyon hasonló a gondolati világotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!