Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hímzés, és szexuális orientáció?

Hímzés, és szexuális orientáció?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok. Heteroszexuális, semmiféle látens vagy egyéb irányultságról nem tudok. Legalábbis 43 év alatt semmi ilyen nem derült ki számomra.

Tetszenek a kézi munkák. Mondjuk matyó hímzés.

Nem azért, mert szép színes virágok, hanem mert egy örök értéknek tartom, másrészt kulturális örökségnek, szerintem az ilyen dolgoktól vagyunk azok, akik vagyunk, nem arctalan senkik a bolygón. Ez mutatja, honnan jöttünk, kik vagyunk. Ezen kívül (szemben más munkákkal) ez a mai napig nem gépiesített (mint mondjuk a kalocsai hímzés) minden egyes öltése kézzel készült. Ez 300 éve is ez volt, ami most, és- nem tudom mit hoz a jövő- de remélem, hogy 300 év múlva is valós értéket fog képviselni.

Ezen kívül kellemes gyerekkori emlék, mert a nagyszüleimnél is voltak ilyen dolgok.

Hogy a lényegre térjek:

Egy viszonylag nagy méretű, kb 600 euró értékű lakás dekorációt képzeltem el a házamba, az egyik szobába. Stílusában szerintem illeszkedne a berendezéshez, de egy illetőtől kaptam olyan (burkolt) célzást, hogy ez elég "meleg" dolog, konkrétan emiatt atom búzának néz. A legszélesebb körben szeretnék véleményt kérni, ti hogy látjátok ezt?!

2020. nov. 29. 16:23
A kérdező szavazást indított:
b-zis
nem b-zis
21 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
43 éves férfiként nem illett volna már kinőni a gyerekkorból, és lesz.rni, hogy más mit gondol? Azt veszel a lakásod amit szeretsz, ha akarod pöcsöket festesz a falra, az se fog változtatni a szexuális orientációdon.
2020. nov. 29. 16:39
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
A világ egyik legkreatívabb textilművésze Luke Haynes, ő ciszheteró.
2020. nov. 29. 16:42
 3/6 A kérdező kommentje:

1-es, ez egyébként elég régóta igaz rám, alapvetően professzionálisan telibefosom ki mit ugat, kevés ember van az életemben, akinek a véleményére felkapom a fejem.

Csak ez (az említett ismerős) most annyira szembe ment az értékrendemmel, hogy feldolgozni se tudtam, meg hamarabb is végeztem ma a melómmal, úgyhogy van 1-2 unalmas órám, gondoltam feldobok egy ilyen szavazást. :)

2020. nov. 29. 16:48
 4/6 anonim ***** válasza:
14%
nemzeti kultúra része mint a klasszikus értelemben vett család,mi az hogy ciszheteró?vmi szolmizációs mérték?!?
2020. nov. 29. 16:51
 5/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

kis-hetero

...

igen kereszteny europa, kereszteny magyarorszag

csak hetero csaladok lehetnek itt az oregkontinensen

2020. nov. 29. 19:44
 6/6 anonim ***** válasza:
66%
nem így van-csak a nagy liberalizmusban a kisebbségnek illene tolerálnia a nagyobb többséget...szerintem
2020. nov. 29. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!