Van egy kéziratom egy sci-fi amit leadtam bevittem majd minden neves kiadóhoz. Nem kaptam vissza, valamint úgy-nézz ki ellopták a gépem, amin szerepelt a teljes opusoz. Olyan Dűne szerű. Szerintetek?
Nem digitálisan küldted át? Töltsd le a gmailről vagy ahonnan küldted.
Legközelebb pedig készíts mindig "back up" fájlt valahol, pl. pendrive-on vagy feltöltöd valahova.
Jó hogy nem egy kézírásos változatot vittél be a kiadókhoz. :D
Szóval írtál valamit, amivel besétáltál pár kiadóhoz, amelyek nem jeleztek vissza (Feltehetőleg azért mert vagy nem volt jó, vagy azok a neves kiadók nem foglalkoznak minden jött-mentel.), majd ellopták a géped (A számítógéped? Azt hogy lehet csak úgy ellopni?), úgy hogy csak ott volt meg neked az irományod?
Hát ha a saját könyved képes vagy egy darab helyen tárolni, mindenféle biztonsági másolat nélkül, szerintem még meg is érdemelnéd azt amire gondolsz. :D Én még a torrentelt könyveim is 2 helyen tárolom.
Mert gondolom arra gondolsz, hogy valamelyik kiadó ki akarja adni a könyved, de úgy hogy minden lóvét maguknak akarnak, így felbéreltek valakit, hogy semmisítse meg a könyv nálad levő példányát, remélve, hogy nincsa az neked feltöltve minimum Google Drive-ra.
Sok kiadó azt írja, kéziratot nem küldünk vissza és nem őrzünk meg.
Ha félsz hogy ellopják úgy a kézírat egy példányát tértivevényesen add fel magadnek, ne bontsd fel. Ha ténylegesen bebizonyul kiadták jogtalanul, úgy pereld be és a fel nem bontott borítékot majd add át a bíróságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!