Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mik a kedvenc építészeti...

Mik a kedvenc építészeti stílusaitok?

Figyelt kérdés

2020. okt. 1. 13:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Igazából minden stílusnak megvan a maga helye és szerepe, de nekem a modern építészet a kedvencem, La Corbusier, de még inkább Frank Lloyd Wright, tudjátok, a híres vízesésházzal, a lapos tetős tetőteraszokkal.

Mindemellett mivel nem vagyok milliomos, a népi építészetet is kedvelem, régen volt présházam szőlővel, apámtól örököltem és stílusosan volt megépítve, berendezve, de most a falusi parasztházak érdekelnek, az ámbitusos, verandás, székelykapus vidéki otthonok, mivel nyugdíjas lettem, ezért mindenfélét olvasok, vagy megnézek a vályogházakról, amit csak érdemes tudni róluk és tervezem, hogy veszek egyet, felújítom, rendbe hozom.

Egy kicsit elegem van már a fővárosból, igazából a vidéki életforma vonz, a szőlőlugas, a saját kert, saját vetemények, pár háziállat, nem túl sok, hogy szórakozás legyen a vele kapcsolatos munka.

A szakmám gépész, de mindig szerettem fával dolgozni, barkácsolni, így berendezném egyszerű, de masszív parasztbútorokkal saját kézből amit meg tudok csinálni magam is.

Megvan ezeknek is a hangulata, a hófehérre meszelt falakkal, nagy sötétre pácolt spalettákkal, egészen rá vagyok kattanva egy ideje.

2020. nov. 13. 03:44
 12/12 anonim ***** válasza:
art deco, novecento
2020. dec. 28. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!